Eğitim - Kariyer KYK yurtları ne zaman açılacak? 2022 KYK yurt sonuçları tarihi belli mi?

KYK yurtları ne zaman açılacak? 2022 KYK yurt sonuçları tarihi belli mi?

Paylaş
KYK yurtları ne zaman açılacak? 2022 KYK yurt sonuçları tarihi belli mi?

KYK yurtları için üniversitelerde ön lisans, lisans ve lisansüstü kademlerinden binlerce öğrenci 24-28 Ağustos tarihlerinde e-devlet üzerinden başvuruda bulundu. Şehir dışında bir üniversiteye yerleşen öğrencilerin barınma problemini çözmekte büyük önem taşıyan GSB KYK yurtlarının ne zaman açılacağı ve 2022 KYK yurt sonuçları heyecanla bekleniyor…

KYK yurt başvurusunda bulunana öğrencilerin gözü ÖSYM’den yapılacak açıklamaya çevrilmiş durumda. Diğer yandan birçok üniversite 2022-2023 akademik takvimlerini paylaştı. Buna göre kimi üniversitelerde dersler eylül ayının ikinci haftasında başlıyor. Bu durumda öğrencilerin merak ettiği konular arasında ‘KYK yurtları ne zaman açılacak?’ ‘2022 KYK yurt sonuçları tarihi belli mi?’ soruları da ilk sıralarda yer alıyor…

Haberin Devamı

2022 KYK YURT SONUÇLARI TARİHİ BELLİ Mİ?

2022 KYK yurt başvuruları 24-28 Ağustos tarihleri arasında e-devlet üzerinden alındı. Ancak Gençlik ve Spor Bakanlığı veya Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan KYK yurt başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağında dair henüz bir tarih bilgisi paylaşılmadı.

KYK YURTLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

KYK yurtlarının ne zaman açılacağı da öğrencilerin merak ettiği başlıca konular arasında yer alıyor. Ancak KYK yurtlarının açılması ve hizmete hazır hale gelmesi konusunda öncelikle aşılması gereken adım KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanması olarak duruyor.

2022-2023 akademik takvimin başlamasına yaklaşık iki haftalık bir süre olduğu göz önüne alındığında KYK yurt başvuru sonuçlarının da eylül aynın ilk haftasından sonra açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Öğrencilerin barınma ihtiyacının aynı sıra eğitim öğretim masraflarının karşılanmasında da kaynak sağlayan Kredi ve Yurtlar Kurumu her yıl binlerce öğrenciye burs ve kredi ödemesi yapıyor.

2021 yılı Ocak ayında yapılan zam ile lisans öğrencilerinde 850 TL, yüksek lisans öğrencileri 1700 TL, doktora öğrencileri 2550 TL burs ve kredi ödenmeye başlandı.

2022 yılında KYK burs başvurularının ne zaman başlayacağına dair bir bilgi bulunmuyor. Ancak geçtiğimiz yıllar baz alındığında başvuruların ekim ayında başlayacağı ve değerlendirme sürecinin ardından ilk ödemelerin ocak ayında yapılacağı tahmin ediliyor.