Eğitim - KariyerLGS şampiyonlarından başarı tüyoları

LGS şampiyonlarından başarı tüyoları

Paylaş
LGS şampiyonlarından başarı tüyoları

Liseye Geçiş Sınavı’nda (LGS) 18 öğrenci tüm soruları doğru cevapladı. Bahçeşehir Koleji’nden 3 öğrenci de LGS’de tüm sorulara doğru cevap vererek Türkiye birincisi oldu. Başarıya nasıl ulaştıklarını anlatan öğrenciler, seneye sınava girecek öğrencilere de tavsiyelerde bulundu

SOSYAL HAYATTAN KOPMADIM

Onat Şafak - Bahçeşehir Koleji Bahçeşehir Kampüsü: LGS’ye disiplinli çalışarak, öğretmenlerinin tavsiyelerini dinleyerek ve sosyal hayattan kopmadan hazırlandım. Koyu bir Galatasaraylı olarak sınava hazırlık sürecinde de takımımın tüm maçlarını statta izledim, hiç maç kaçırmadım. Başarımda öğretmenlerimin, okuldaki etkin sınav hazırlık programımızın ve ailemin büyük katkısı var. Gelecekte hangi mesleği seçeceğime henüz karar vermedim.

DEĞİŞİKLİKLER ETKİLEMEDİ

Efe Keleş - Ordu Enver Yücel Kampüsü: Sınava hazırlanırken öncelikle okulun verdiği ödevleri eksiksiz olarak yaptım. Dersleri çok dikkatli takip ettim. Dersi derste öğrenmenin çok önemli olduğuna inanıyorum. Sınava hazırlanırken sosyal hayatımdan da vazgeçmedim. Kitap okudum, satranç turnuvalarına katıldım. Bu aktivitelerin de sınavdaki başarıma katkısı olduğunu düşünüyorum. Bu süreçte öğretmenlerimi ailemden bile daha fazla gördüğüm söylenebilir. Okul sonrası etütlerde ve kamplarda öğretmenlerim bizler için büyük çaba harcadı. Sınav sisteminin değişmesi bizleri çok etkilemedi, biz yine çalıştık. Sınav sistemindeki değişiklikler konusunda öğretmenlerimiz bizi eksiksiz bilgilendirdi ve kaygılarımızın önüne geçtiler.

ÇOK SORU ÇÖZÜN

Sarp Eren Hangişi Bahçeşehir Koleji Bahçeşehir Kampüsü: Sınava hazırlık sürecinde çok disiplinli bir şekilde çalıştım. Okuldaki deneme sınavlarında eksikliklerimi tespit edip, bunları telafi ederek başarıya ulaştım. Ailem ve öğretmenlerim çok destek oldu. Bundan sonraki süreçte gideceğim liseye karar vereceğim. Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi seçeneklerim arasında yer alıyor. Sınava girecek olan arkadaşlar hazırlık döneminde çok soru çözsün. Deneme sınavları eksikliklerin tespit edilip giderilmesi için çok önemli.

Haberin Devamı