Eğitim - Kariyer MEB resmen duyurdu! Öğrenci veli herkesi ilgilendiriyor ve belli oldu...

MEB resmen duyurdu! Öğrenci veli herkesi ilgilendiriyor ve belli oldu...

Paylaş
MEB resmen duyurdu! Öğrenci veli herkesi ilgilendiriyor ve belli oldu...

Karnelerin dağıtılmasına az bir süre kala Milli Eğitim Bakanlığı tek tek açıkladı. Veli öğrenci herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulaması olan e-okul VBS (Veli Bilgilendirme Sistemi) sayfası özellikle karne dönemlerinde öğrencilerin ve velilerin ilgi odağı oluyor. Karne dönemi yaklaştıkça yüz binlerce kişi e-okul VBS sisteminin ne zaman kapanacağını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) hayata geçirdiği uygulama 365 gün boyunca kullanılabiliyor. Peki, MEB e-okul ikinci dönem karne not girişi bitti mi?

Milli Eğitim Bakanlığı e-okul VBS sistemine girişler yine Bakanlığın internet sitesi üzerinden gerçekleşirken, sistem, kullanıcılarına karne notlarını hem bilgisayardan hem de mobil cihazlar üzerinden görebilme imkanını sağlıyor. Öğrencilerin okulda aldığı sınav notlarının yanı sıra devamsızlık bilgisinden, okuduğu kitaplara kadar pek çok bilginin yer aldığı e-okul VBS sayfası sadece bu dönemin değil önceki dönemlerin bilgilerini de kapsıyor...

Haberin Devamı

E-OKULDAN KARNE NOTLARI NASIL GÖRÜLÜR?

E-okuldan karne notlarını görebilmek için VBS sitemine giriş yapmak gerekmektedir.

Bunun için eokulyd.meb.gov.tr internet adresine veya aşağıda vereceğimiz linke tıklayın.

Karşınıza çıkan sayfada sağ tarafta yer alan ‘Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi’ alanına tıklayın.

Sonrasında sizden Öğrencinin T.C. kimlik numarası ve Öğrencinin okul numarası ve resimdeki rakamları yazmanız istenecek.

Sizden istenen bilgileri girdikten sonra, öğrencinin okul bilgilerinin bulunduğu sayfaya ulaşmış olacaksınız.

Sol sütunda yer alan başlıklara da tıklayarak öğrencinin not bilgileri ve devamsızlık bilgileri kadar birçok farklı bilgiye ulaşabilirsiniz.

E-OKUL ÜZERİNDEN KARNE NOTLARINI GÖRMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN 

 E-OKUL VBS NE ZAMAN KAPANIYOR 2022?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir uygulaması olan e-okul VBS (Veli Bilgilendirme Sistemi) sayfası özellikle karne dönemlerinde öğrencilerin ve velilerin çok sık uğradığı yer olmaya devam ediyor. Zira milyonlarca ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisinin karnede yer alacak notları ve daha birçok bilgi bu sistemde yer alıyor.

Haberin Devamı

Birçok kişi 2021-2022 eğitim öğretim yılının sona ermesine kısa süre kala e-okul VBS sisteminin ne zaman kapanacağına yönelik araştırma yapıyor. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’ndan paylaşılan bilgilere göre sistemin, bakım ve onarım çalışmalarının olmadığı her zaman yani aslında tüm yıl boyunca hizmet verdiği biliniyor. Bununla birlikte sisteme özellikle karne dönemlerinde erişim sağlanamadığına ilişkin bilgiler gelmekte olup, bu sorununun nedeninin ise kısa dönemli yoğunluklar olduğu belirtiliyor.

Yani e-okul VBS sistemi yılın ger günü erişime açık şekilde çalışmaya devam etmektedir.

MEB E-OKUL İKİNCİ DÖNEM KARNE NOT GİRİŞİ BİTTİ Mİ?

2021-2022 ikinci dönem karne not girişleri karnelerin dağıtıldığı güne kadar devam edebilmektedir.