Eğitim - Kariyer Milyonlarca öğrenci bugün AYT ve YDT sınavına girecek

Milyonlarca öğrenci bugün AYT ve YDT sınavına girecek

Paylaş
Milyonlarca öğrenci bugün AYT ve YDT sınavına girecek

2018 yılında hayata geçirilen yeni sınavı sistemi YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) ilk oturumu 30 Haziran Cumartesi tarihinde düzenlendi. 2.3 milyon üniversite adayının katılım sağlayacağı yeni sınav sistemi bugün de AYT (Alan Yeterlilik Testi) ve YDT (Yabancı Dil Testi) olarak devam edecek. Peki sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Alan Yeterlilik Testi sınavı zor mu, kolay mı? gibi yorumlarınızın cevabı da haber sitemizde olacaktır.

Milyonlarca öğrenci dün YKS / TYT sınavına girerek ter döktü. Bugün ise ikinci oturum olan AYT (Alan Yeterlilik Sınavı) gerçekleşecek. 180 dakika sürecek olan AYT sınavı saat: 10.15'te başladı. Üçüncü oturum olan YDT (Yabancı Dil Testi) saat 15.35’te düzenlenecek ve sınav süresi 2 saat (120 dakika) olacak.

Haberin Devamı

YKS (YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI) SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından YKS (Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı) sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin duyuru yayımlandı. Yapılan açıklamalar doğrultusunda, 30 Haziran 2018 tarihinde yaklaşık 2.3 milyon öğrencinin katılımıyla gerçekleşen YKS (Liseye Geçiş Sınavı) sonuçları 31 Temmuz 2018 tarihinde öğrenci ve velilerin erişimine açılacak. Sonuçlar, ÖSYM (Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi)’nin resmi internet sitesi osym.gov.tr aracılığıyla öğrenilebilme imkanı elde edilebilecek.

YKS (YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI)’NİN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR NELERDİR?

1)Soru ve cevapları cevap kâğıdının arkasına yazmaları,

2)Sınav süresi bittiği halde soruları okumaya ve cevap kâğıdında işaretleme yapmaya devam etmeleri,

3)Salondaki görevlilere soru sormaları,

Haberin Devamı

4)Sınavın cevaplama süresi başlamadan soruları okumaya başlamaları,

5)Konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri,

6)Birbirlerinden kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeleri,

7)Müsvedde kâğıdı kullanmaları veya soru ve cevaplarını başka bir kâğıda yazmaları,

8)Sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır. Bu yasaklara uymadığı tespit edilen adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.