Eğitim - Kariyer MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Gözler bu tarihte...

MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Gözler bu tarihte...

Paylaş
MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Gözler bu tarihte...

YKS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte MSÜ tercih sonuçları da gündem olmaya başladı. Milli Savnma Üniversitesi adaylarının yeni hafta ile bir beklentileri artmış durumda... Sıkça "MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusuna cevap aranıyor. İşte geçen yıl yaşanan süreç ve bu yıl beklenen sonuç tarihi...

Akın Güler - Posta.com.tr MSÜ tercih sonuçları için bekleyiş devam ediyor. Binlerce üniversite adayı duyuru beklerken konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler birtakım sorulara da cevap arıyor. Bunlardan biri de "MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?" şeklinde... İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

2023 MSÜ TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

MSÜ tercih sonuç tarihi, Milli Savunma Üniversitesi tarafından açıklanmış değil. 2022'de 13 Mayıs'ta son bulan tercihlerin sonuçları 20 Haziran'da paylaşılmıştı. Aynı süreç yaşandığı takdirde bu yıl sonuçların 6 Temmuz'da ilan edilmesi bekleniyor.

YERLEŞTİRMELER NASIL YAPILACAK?

Yerleştirmede Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları kendi içinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Harp Okullarına yerleşmeye hak kazanıp intibak eğitimine katılıp ayrılan adayların Meslek Yüksek Okulları tercihleri dikkate alınmayacaktır.

Adaylar "Yerleştirme İşlemleri" süresince tercih öncelikleri ve Aday Değerlendirme Puan (ADP) sıraları dikkate alınarak yerleştirileceklerdir.

Haberin Devamı