Eğitim - Kariyer Öğretmen adayları dikkat!

Öğretmen adayları dikkat!

Paylaş
Öğretmen adayları dikkat!

Geçen günlerde 2023 Eğitim Vizyonu’nu açıklayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 20 bin sözleşmeli öğretmen atanacağını belirtmiş ve sözleşmeli öğretmenlere yönelik yeni düzenlemeler olacağını söylemişti. Buna göre öğretmenlerin, bulundukları yerlerde 4 yıl sözleşmeli 2 yıl da kadrolu olmak üzere toplam 6 yıl olan sözleşme süreleri, 3 yıl sözleşmeli 1 yıl da kadrolu olmak üzere toplam 4 yıla indirilecek

Sözleşmeli öğretmenlere yönelik bu düzenlemenin, mevcut 58 bin öğretmenin yanı sıra yeni atanacak 20 bin öğretmeni de kapsayacağını müjdeleyen Bakan Ziya Selçuk, “Atama yapılacak branşlar 9 Kasım’da belirlenecek. Ön başvurular 19-23 Kasım’da alınacak. Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 3 Aralık’ta ilan edilecek. Sözlü sınavlar 10-31 Aralık’ta olacak” dedi.

Haberin Devamı

YENİ DÜZENLEME NE SAĞLIYOR?

Yeni düzenleme ile sözleşmeli öğretmenler, atandıkları yerlerde 4 yıllık görev sürelerini doldurdukları tarih itibarıyla diğer kadrolu öğretmenlere tanınan yer değiştirme haklarından aynı şekilde yararlanacak.

Böylece 1’inci sınıfta öğrencileri devralan bir öğretmen, 4 yılın sonunda öğrencilerini mezun ettikten sonra görev süresini tamamlayabilecek. Yeni düzenlemeden bütün sözleşmeli öğretmenler faydalanabilecek.