Eğitim - Kariyer Öğretmenler, 'bilim için el ele' verdi

Öğretmenler, 'bilim için el ele' verdi

Paylaş
Öğretmenler, 'bilim için el ele' verdi

Türkiye’de dördüncü yılını dolduruyor

European Schoolnet koordinasyonunda Amgen Vakfı tarafından yürütülen ‘Amgen Teach Bilim İçin El Ele’ projesi, fen bilimleri öğretmenlerini dördüncü kez öğrenci sırasına oturtuyor. Bu yıl programa katılan 60 öğretmen bugünden itibaren 8 Eylül’e kadar Ankara’da ODTÜ kampüsünde yaparak, deneyerek ve sorgulayarak öğrenme yöntemlerini keşfedecek.

Öğrencilerin düşünme becerileri akademik başarıları ve bilime karşı olan tutumlarında pozitif etkiler geliştirmeyi amaçlayan proje Türkiye’de dördüncü yılını dolduruyor.

Şimdiye kadar Türkiye’nin dört bir yanından 500’ün üzerinde öğretmen aracılığıyla 50 binin üzerinde öğrenciye ulaşan proje aralarında İtalya, İrlanda, Fransa, Çek Cumhuriyeti’nin de dahil olduğu 10 Avrupa ülkesinde uygulanıyor.

Türkiye, en iyi uygulayıcı

Eğitimcilerin eğitilmesi yoluyla binlerce öğrencinin fen bilimlerine ilgisini artırmayı başaran projede Türkiye European Schoolnet tarafından ‘En İyi Uygulayıcı Ülke’ seçilmişti.

60 öğretmen katılıyor

Her yıl Türkiye genelinden yüzlerce başvuru alan projeye ancak sınırlı sayıda öğretmen kabul edilebiliyor. Üç günlük seminere katılan öğretmenler, fen bilimlerini teoriye dayalı klasik tarzda ders anlatımından çıkararak, eğlenceli ilgi çekici, eğitici ve sorgulayıcı hale getirmenin yöntemlerini keşfediyor. Proje kapsamında bu yıl, 60 fen bilimleri öğretmeni eğitime katılabiliyor.

Haberin Devamı