Eğitim - Kariyer Okulların açılmasına ne kadar kaldı? Okullar ne zaman açılıyor, önümüzdeki hafta mı? (İlkokul, ortaokul, lise)

Okulların açılmasına ne kadar kaldı? Okullar ne zaman açılıyor, önümüzdeki hafta mı? (İlkokul, ortaokul, lise)

Paylaş
Okulların açılmasına ne kadar kaldı? Okullar ne zaman açılıyor, önümüzdeki hafta mı? (İlkokul, ortaokul, lise)

Okulların açılmasına kısa süre kala hem velilerde hem de öğrencilerde yeni eğitim öğretim yılının heyecanı başladı. Milyonlarca ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi, eylül ayı içerisinde 2022-2023 eğitim öğretim yılında ders başı yapacak. Peki, Okulların açılmasına ne kadar kaldı? Okullar ne zaman açılıyor, önümüzdeki hafta mı? (İlkokul, ortaokul, lise) İşte yanıtı…

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören milyonlarca öğrenci için eğitim öğretim yılı başlıyor. İlkokul birinci sınıf ve anaokulu öğrencileri ise uyum haftası kapsamında diğer öğrencilerden bir hafta önce okula başlayacak. Peki, Okullar ne zaman açılıyor? İşte MEB tarafından paylaşılan 2022-2023 eğitim öğretim yılı takviminin detayları…

Haberin Devamı

OKULLAR NE ZAMAN AÇILIYOR?

MEB tarafından kamuoyu ile paylaşılan 2022-2023 eğitim öğretim yılı takvimine gör ilkokul, ortaokul ve liseler için okullar 12 Eylül Pazartesi günü açılacak.

ANAOKULLAR VE İLKOKUL BİRİNCİ SINIFLAR OKULA NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Anaokulları ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri her yıl olduğu gibi eğitim öğretim yılına diğer sınıflardan bir hafta önce başlayacak. Bu kapsamda 4-9 Eylül tarihleri arasında anaokulları ve birinci sınıflar için uyum haftası kapsamında okullar açılacak.

2022-2023 MEB TAKVİMİ

12 Eylül’de başlayan Milli Eğitim Bakanlığı 2022-2023 eğitim öğretim yılı 11 Kasım tarihine kadar kesintisiz devam edecek.

12 Kasım itibariyle hafta sonuna giren okullar 14-18 Kasım tarihleri arasında ilk ara tatilini yapacak.

Yarı yıl tatili ise 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

6 Şubat’ta ders başı yapılan okullar 17-20 Nisan tarihleri arasında da ikinci ara tatilini yapacak.

2022-2023 eğitim öğretim yılı 16 Haziran 2023 tarihinde sona erecek ve milyonlarca öğrenci karnesini alacak.