Eğitim - Kariyer ÖSYM 20 TL'ye e-ALES deneme sınavı yapacak

ÖSYM 20 TL'ye e-ALES deneme sınavı yapacak

Paylaş
ÖSYM 20 TL'ye e-ALES deneme sınavı yapacak

ALES, 11 Şubat’ta ilk kez elektronik ortamda yapılacak. Adayların sisteme aşinalık kazanması amacıyla da 28 Ocak'ta 'e-ALES Deneme Sınavı' gerçekleştirilecek. Deneme sınavına katılmak isteyenler 20 TL ödeyecek

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, 11 Şubat’ta Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (ALES) ilk kez e-sınav ortamında gerçekleştirileceğini söyledi.

Adayların sisteme aşinalık kazanması amacıyla 28 Ocak 2017’de Ankara’da Esenboğa e-Sınav Merkezi’nde "e-ALES Deneme Sınavı"nın uygulanacağını belirten Demir, şöyle konuştu:

ÖSYM'DEN BİR İLK

"Aynı zamanda kendini denemek isteyen adaylar için bir imkan oluşturuyoruz. ÖSYM’nin bir sınav için deneme yaptığı ilk uygulama olacak. Deneme sınavı sonuçları, hiçbir amaçla kullanılamayacak. Sınav sonuçlarının, 11 Şubat 2017 tarihinde gerçekleşecek olan e-ALES’e bir etkisi olmayacak. 2017 e-ALES Deneme Sınavı’na başvuran adaylar, aynı zamanda e-ALES ve diğer e-YDS’lere başvuruda bulunabilecek."

SINAV ÜCRETİ 20 LİRA

"e-ALES Deneme Sınavı"na başvuruların bugünden itibaren 18 Ocak 2017’ye kadar yapılabileceğinin altını çizen Demir, sınav ücretinin 20 lira olarak belirlendiğini kaydetti.



Haberin Devamı