Eğitim - Kariyer Özel liselerde kayıt süreci

Özel liselerde kayıt süreci

Paylaş
Özel liselerde kayıt süreci

LGS merkezi sınav puanıyla öğrenci alan yabancı ve özel liseler, 27 Haziran'da taban puanlarını ilan edecek.

Amerikan, Fransız, İtalyan ve Alman liselerinin aralarında bulunduğu yabancı ve özel liseler öğrencilerini LGS merkezi sınav puanıyla alacak. Bu okullar LGS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 27 Haziran'da taban puanlarını ilan edecek. Özel okulların kayıtları ile devlet liselerinde tercih dönemi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çakışacak. Türkiye Özel okullar Derneği (TÖZOK) Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Öztürk, velilerin kesinlikle paniğe kapılmadan sakin bir şekilde süreci yönetmeleri gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

TABAN PUANA GÖRE TERCİH

LGS merkezi sınav puanıyla öğrenci alan yabancı ve özel liseler, taban puanlarını ilan ettikten sonra önkayıt-kesin kayıt yoluyla öğrencilerini alacak. Özel okul kayıtları, 27 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Herhangi bir özel okula kesin kayıt yapan öğrenciye resmi okullar için tercih ekranı açılmayacak. Ancak veli, öğrencinin özel okuldaki kesin kaydını sildirirse, resmi okullar için tercih yapabilecek.

‘FİZİKİ ŞARTLARA KAPILMAYIN’

Özel okul tercihi ile ilgili velilere önemli uyarılarda bulunan TÖZOK Başkanı Zafer Öztürk, "LGS merkezi sınav puanıyla öğrenci alan özel Türk ve yabancı liselere çocuğunu kaydedecek velilerimizin, birbirlerine yakın zaman dilimleri olan kayıt takvimindeki süreç ve uygulamaları yakından takip etmeleri gerekiyor. Velilerimiz okulların puan stratejilerini anlayarak hareket etmeli. Çocukları ile birlikte mutlaka okulları ziyaret etsinler. Fiziki şartlarına kapılmak yerine, seçecekleri okulun ilkeli duruşuna, eğitim ve öğretmen kalitesine bakmalılar" dedi

Haberin Devamı

SINAVLA ÖĞRENCİ ALAN ÖZEL OKULLARIN KAYIT TAKVİMİ

Liselerin taban puan ilanı: 27 Haziran 2023

  1. Ön kayıt dönemi: 3-4-5 Temmuz 2023
  2. Kesin kayıt dönemi (Asil Liste): 6 Temmuz 2023
  3. Yedek liste kesin kayıt dönemi: 7 Temmuz 2023
  4. Ön kayıt dönemi: 10 Temmuz 2023
  5. Asil/Yedek kayıt dönemi: 11 Temmuz 2023

Serbest kayıt dönemi: 12-13-14 Temmuz 2023

Yerleştirmeye esas nakil dönemi: MEB’in Yerleştirmeye Esas Nakil Kılavuzu’nda yayımlayacağı tarihlere bağlı