Eğitim - Kariyer Sağlık Bakanlığı personel alımı kılavuzu yayınlandı mı? Sağlık Bakanlığı’na kaç kişi alınacak? Hangi branştan ne kadar alım yapılacak?

Sağlık Bakanlığı personel alımı kılavuzu yayınlandı mı? Sağlık Bakanlığı’na kaç kişi alınacak? Hangi branştan ne kadar alım yapılacak?

Paylaş
Sağlık Bakanlığı personel alımı kılavuzu yayınlandı mı? Sağlık Bakanlığı’na kaç kişi alınacak? Hangi branştan ne kadar alım yapılacak?

Sağlık Bakanlığı Personel alımı kılavuzu ile ilgili geçtiğimiz hafta açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kılavuzun hazırlanmak üzere ÖSYM’ye gönderildiğini duyurmuştu. Atama bekleyen binlerce sağlık çalışanı yeni haftanın başlamasıyla Sağlık Bakanlığı personel alımı kılavuzu yayınlandı mı? Sağlık Bakanlığı’na kaç kişi alınacak? Hangi branştan ne kadar alım yapılacak? araştırmalarını yoğunlaştırdı.

Sağlık Bakanlığı personel alımı kılavuzunun yayınlanması ile hangi branşta ne kadar personel alımı yapılacağı da belli olacak. Bakan Koca, 85 bin personel alımı çerçevesinde ilk etapta 42 bin 500 alım yapılacağını kılavuzun ise ÖSYM’ye gönderildiğini duyurmuştu. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı kılavuzu yayınlandı mı? İşte detaylar…

Haberin Devamı

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI KILAVUZU YAYINLANDI MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz hafta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda personel alımı için, "31.183'ü sözleşmeli personel, 11.317'si sürekli işçi olmak üzere, 85.000 yeni çalışma arkadaşından ilk etapta 42.500'ünün alımı için dün Başvuru Kılavuzları İŞKUR'A, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere listeler ÖSYM'ye gönderildi. Hepimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Ancak şu an için Sağlık Bakanlığı personel alımı kılavuzu yayınlanmadı. Bununla birlikte, 2021 Sağlık Bakanlığı personel alımı sonbahar aylarında gerçekleşmiş, 13 Aralık’ta ÖSYM'ye gönderilen kılavuz, 16 Aralık’ta yayınlanmıştı. Bakan Koca, bu yılki alımla ilgili listenin 18 Kasım 2022 tarihinde ÖSYM'ye gönderildiğini söyledi. Geçtiğimiz yıl kılavuzun 3 iş günü içerisinde yayımlandığı baz alındığında ÖSYM'nin bu yıl 22 Kasım tarihinde kılavuzu erişime açması bekleniyor.

Haberin Devamı

SAĞLIK BAKANLIĞI’NA KAÇ KİŞİ ALINACAK?

Bakan Koca’nın açıklamasına göre Sağlık Bakanlığı 85.000 personel alımı kapsamında ilk etapta 31.183'ü sözleşmeli personel, 11.317'si sürekli işçi olmak üzere 42.500 kişi alınacak.

HANGİ BRANŞTAN NE KADAR ALIM YAPILACAK?

Hangi branştan ne kadar alım yapılacağı Sağlık Bakanlığı personel alımı kılavuzunun yayınlanmasıyla belli olacak.