Eğitim - Kariyer Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı branş dağılımı belli mi, başvurular ne zaman başlayacak?

Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı branş dağılımı belli mi, başvurular ne zaman başlayacak?

Paylaş
Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı branş dağılımı belli mi, başvurular ne zaman başlayacak?

Sağlık Bakanlığı personel alımına ilişkin gelişmeler, atama bekleyen sağlıkçılar tarafından yakından takip ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada bu yıl içerisinde 85 bin sağlık personeli alınacağını duyurmuştu. Peki, Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı branş dağılımı belli mi, başvurular ne zaman başlayacak? Personel alımı ne zaman yapılacak. İşte son gelişmeler…

Sağlık Bakanlığı personel alımı konusunda müjdeli haberi veren Bakan Koca, “Görülmemiş başarılar için görülmemiş büyüklükte bir kadro açılıyor.” ifadesini kullanmıştı. Hemşireden ATT’ye atama bekleyen sağlık personeli kasım ayının gelmesiyle Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı branş dağılımı belli mi, başvurular ne zaman başlayacak? tarzında aramalarını yoğunlaştırdı…

Haberin Devamı

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, personel alımına ilişkin yaptığı açıklamada "Bakanlığımız, bu yıl 85 bin kadro açıyor. Yeni çalışma arkadaşlarımızın sayısı, bazı ülkelerin nüfusundan fazla. Sağlıkta 'Beyaz Reform'a destek kuvvet, 85 bin yeni çalışma arkadaşı! Görülmemiş başarılar için görülmemiş büyüklükte bir kadro açılıyor. Gözümüz aydın." İfadelerini kullandı.

Sonrasında “85 bin sağlık çalışanı alımı ile ilgili de çalışmalarımız devam ediyor.” diyen Bakan Koca “Bu dönemde düşünün bizim 32 bin poliklinik odamız var. Tüm bu poliklinik odalarında hizmet vermek üzere bu yıl tıbbi sekreter koyacağız. Hekimler sekreterlik işlerini yapmaktan kurtulacak. Bu sayede hekimlerin hastaya daha fazla odaklanmasına, daha iyi hizmet vermesine imkan sağlanacak. Yaşanan tüm aksaklıkların bir bir çözüldüğünü hep beraber göreceğiz.”

Haberin Devamı

Toplam 85 bin atama bu yıl içerisinde yapılacak. Bugüne kadar ilan edilmiş en büyük alım. Kademeli olarak bu yıl hepsini alacağız. Sırayla gruplar halinde alım gerçekleşecek. Sabırla izlersek yıl sonu aramızda yeni arkadaşları göreceğiz” şeklinde konuştu.

SAĞLIK BAKANLIĞI 85 BİN PERSONEL ALIMI BRANŞ DAĞILIMI BELLİ Mİ, BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı branş dağılımı ve başvuruların en zaman başlayacağına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Bununla birlikte 2021’de yapılan personel atamasında branş dağılımı olarak hemşirelere ağırlık verilmişti. Bu yıl da buna benzer bir atama bekleniyor.

Konuyla ilgili gelişmeler yaşandıkça haberimizde yer alacaktır…