Eğitim - Kariyer Sınava hazırlık sürecinde etkili test çözme teknikleri

Sınava hazırlık sürecinde etkili test çözme teknikleri

Paylaş
Sınava hazırlık sürecinde etkili test çözme teknikleri

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Beylerbeyi Ortaokulu Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık Birimi, LGS sınav hazırlık sürecinde etkili test çözme teknikleriyle ilgili yararlı bilgiler paylaştı.

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Beylerbeyi Ortaokulu Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık Birimi, LGS sınav hazırlık sürecinde etkili test çözme teknikleriyle ilgili yararlı bilgiler paylaştı.

Haberin Devamı

HEDEFLERİNİZİ BELİRLEYİN

Her gün çözmeniz gereken soru sayısını ya da yapmanız gereken ödevleri hedefleyerek planlama yapabilirsiniz. Böylece o günkü hedefinizi bilecek ve onu gerçekleştirmek için çalışmış olacaksınız.

KONUYU ÖĞRENDİKTEN SONRA TEST ÇÖZÜN

Test tekniğine alışmak için çok soru çözülmeli. Fakat test çözülecek konu tam öğrenilmeden test çözmeye geçmemek gerekir. Konuyu öğrenmeden test çözmek fazla yanlış yapmanıza neden olur.

SORUDA VERİLEN BİLGİLERE DİKKAT EDİN

Soruda bilgi olarak verilen kısımları dikkatli okuyun. Altı çizili ve koyu yazılmış kelimelere dikkat edin. Bazen, soruda gördüğümüz küçük bir ayrıntı soruyu doğru yapmanızı sağlayabilir.

SORULARA ÖN YARGILI YAKLAŞMAYIN

Sorunun uzunluğuna bakarak zor olduğunu düşünüp, soruyu okumadan zor diyerek geçmeyin. Uzun açıklamalar soruyu çözmeniz için ipuçlarını içinde barındırabilir.

Haberin Devamı

SORUYA YORUM KATMAYIN

Soruda ne soruluyorsa ona odaklanın. Sorunun yanlış olduğu veya bu kadar kolay olamayacağını düşünerek sorudan uzaklaşmayın.

TURLAMA TEKNİĞİNİ KULLANIN

Zorlandığınız soruya çok fazla zaman harcamayın. O soruyu boş bırakıp işaret koyarak bir sonraki soruya geçin. Sınav sonunda zamanınız kalırsa boş bıraktığınız sorulara tekrar dönün.

İŞLEM YAPIN

İşlemleri akıldan yapmanız hata yapma olasılığını artırır. Bu nedenle kitapçıklarda sizlere verilen boş alanları işlem yapmak için kullanın.

BİLMEDİĞİNİZ SORULARI BOŞ BIRAKIN

Merkezi sınavlarda ve deneme sınavlarında yanlış cevaplar doğru cevabı götürdüğü için bilmediğiniz soruları boş bırakın.

ÇOK HIZLI OKUMAYIN

Zamanı yetiştirememe kaygısı ile soruları çok hızlı okumayın. Çok hızlı okumanız soruyu yanlış çözmenize ve soruyu tekrar okumak zorunda kalmanıza neden olabilir.

MOLA VERİN

Mola vermeden çok uzun süre çalışırsanız verim alamazsınız. En fazla 45-50 dakika çalıştıktan sonra 10-15 dakika mola vermelisiniz.

ÖĞRETMENİNİZE SORUN

Sınavlarda ve test çözerken yapamadığınız veya yanlış yaptığınız soruları öğretmeninize sormalısınız. Testlerde, cevabını öğrenmediğiniz soru kalmasın.

OLUMLU DÜŞÜNÜN

Haberin Devamı

Sınav başlayana kadar biraz heyecanınızın olması normal. Sınavdan önce sizi rahatlatacak olumlu iç konuşmalar yapın. Sınav anında, kaygınızın arttığını hissettiğinizde kısa molalar (20-30 saniye) verin. Kaygınızı kontrol edemiyorsanız, okul rehberlik öğretmeninizden yardım alabilirsiniz.

KODLAMAYI SINAV SONUNA BIRAKMAYIN

Cevap anahtarını kodlamayı sınav sonuna bırakmayın. Her sorudan sonra veya sayfa sayfa kodlayın. En ideal olanı her sayfadan sonra kodlamanızdır.

KONTROL EDİN

Sınav sonunda, kitapçık türü, diğer kodlanması gereken bölümleri kodlayıp kodlamadığınızı, cevaplarınızı doğru şekilde kodladığınızı kontrol edin.