Eğitim - Kariyer MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması tercih ekranı 2022! Sözleşmeli öğretmenlik açılan okullar hangileri?

MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması tercih ekranı 2022! Sözleşmeli öğretmenlik açılan okullar hangileri?

Paylaş
MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması tercih ekranı 2022! Sözleşmeli öğretmenlik açılan okullar hangileri?

Sözleşmeli öğretmenlik açılan okullar, MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması tercih ekranının erişime açılmasıyla belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada sözlü mülakattan 60 ve üzeri alan adaylar sözleşmeli öğretmenlik tercihinde bulunabilecek ve tercih sonuçları da 1 Eylül’de açıklanacak. Peki, sözleşmeli öğretmenlik açılan okullar hangileri? İşte 2022 MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması tercih ekranı

MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için tercihler 27 Ağustos 2022 Cumartesi günü itibariyle başladı. Dört gün boyunca sözleşmeli öğretmenlik açılan okulları tercih edecek olan adayların sonuçları kısa süre içerisinde açıklanacak ve öğretmenler, okulların açıldığı tarih olan 12 Eylül’de iş başı yapacak. İşte sözleşmeli öğretmenlik açılan okullar ve MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması tercih ekranı

Haberin Devamı

MEB 20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için tercihler 27 Ağustos-31 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Sonuçlar ise 1 Eylül Perşembe günü açıklanacak.

MEB 20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI TERCİHLERİ NEREDEN YAPILACAK?

MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması tercihleri e-devlet üzerinden yapılacak. Adaylar T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-sozlesmeli-ogretmenlik-atama-tercihi internet adresinden tercih işlemlerini tamamlayabilecekler.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

1.Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 40 (kırk) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecektir.

2. Kurum tercih başvuruları kişisel e-devlet kullanıcı adı ve şifre kullanmak suretiyle e-devlet sistemi üzerinden alınacak olup adaylar tercih başvurularını onaylatmak üzere herhangi bir ilçe veya il millî eğitim müdürlüğüne gitmeyeceklerdir.

Haberin Devamı

3. Adayların tercih başvurularına ilişkin kayıtlarını Ek-4 Takvim'de belirlenen tarihin son günü saat 16.00'ya kadar tamamlamış olmaları gerekmektedir.

4. Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecektir.

5. Adaylar tercih dışı seçenek olarak; "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum." "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum." seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecektir.

6. Tercihlerine atanamayan adaylardan "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum." seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaktır.

7. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20.02.2014 tarihli ve 9 sayılı Kurul Kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan adaylardan; bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü, bilgi teknolojileri bölümü mezunları ile yönetim bilişim sistemleri bölüm mezunları mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecektir.

Haberin Devamı

8. Ön Başvuru aşamasında hangi alana başvuru yapılmışsa Tercih Başvurusu aşamasında o alanda tercih yapılabilecektir.

MEB 20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI TERCİH EKRANI İÇİN TIKLAYIN