Eğitim - Kariyer THY personel alımı 2022! Türk Hava Yolları 1200 personel alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları açıklandı mı?

THY personel alımı 2022! Türk Hava Yolları 1200 personel alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları açıklandı mı?

Paylaş
THY personel alımı 2022! Türk Hava Yolları 1200 personel alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları açıklandı mı?

THY personel alımı 2022 kapsamında yapılan açıklamaya göre Türk Hava Yolları’nda istihdam edilmek üzere pilot ve kabin memuru pozisyonlarında 1200 personel alımı yapılacak. Peki, Türk Hava Yolları 1200 personel alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları açıklandı mı? İşte detaylar…

Türk Hava Yolları 1200 personel alımına ilişkin açıklama Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat’tan geldi. THY’de son iki yıldır istihdama yönelik personel alımı yapılmadığına dikkat çekilirken bu yılla birlikte tekrar yeni istihdam yaratmaya devam edileceği kaydedildi. İşte THY 2022 personel alımına ilişkin detaylar…

Haberin Devamı

THY PERSONEL ALIMI 2022!

Dünya Gazetesi Mustafa Kemal Çolak’ın haberine göre THY 1200 personel alınacağı Ahmet Bolat tarafından şu sözlerle dile getirildi:

"Alacağımız pilot 200'ü geçer ama uçuşa hazır ve istediğimiz tipte bulmamız zor gibi. 1.000 civarında kabine, 100 civarında da diğer bölümlere alıyoruz"

2022’DE ÜCRETLERE YÜZDE 85 ZAM YAPILDI

Bolat, açıklamasında THY personel maaşlarına ilişkin bilgilerde paylaştı. 2022 başında ücretlere yüzde 85 zam yaptıklarını belirten Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat “Ayrıca her 6 ayda da enflasyon oranının üzerinde iyileştirme yapıyoruz. Mottomuz, şirket kazandıkça yatırıma ve çalışanlarına ağırlık verecek" dedi.

Kendisine son genel kurulla birlikte konuşulan yönetim kurulu huzur hakkı kararlarına ilişkin attığım telefon mesajına karşılık Bolat, "25 bin TL tüm yönetim kurulu üyesi için aynı" notunu düştü ve "Göreve geldiğimde bu yılın bütçesi zaten hazırdı ve iyi yapılmış bir bütçeydi. 2022'nin biraz zor bir yıl olacağı baştan belliydi. Pandeminin bu yıl biteceğini hemen hemen tahmin ediyorduk. Şimdi yavaş yavaş 2019'un rakamlarını yakalamaya başladık. Aslında bu yıl, 2019'un yüzde 10 gerisinde rakamlar bekleniyordu ama şu an hamdolsun iyi gidiyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

THY 1200 personel alımı başvuru tarihleri ve başvuru şartları konusunda ise bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili gelişmeler yaşandıkça haberimizde bulabilirsiniz.