Eğitim - Kariyer TOKİ başvuru ücretleri ne zaman geri verilecek? TOKİ kurasında adı çıkmayanlar 500 TL başvuru ücretini nasıl alacak?

TOKİ başvuru ücretleri ne zaman geri verilecek? TOKİ kurasında adı çıkmayanlar 500 TL başvuru ücretini nasıl alacak?

Paylaş
TOKİ başvuru ücretleri ne zaman geri verilecek? TOKİ kurasında adı çıkmayanlar 500 TL başvuru ücretini nasıl alacak?

Türkiye genelinde milyonlarca vatandaş sosyal konut projesi için başvuruda bulunurken 500 TL başvuru ücreti ödemişti. TOKİ kura çekilişleri ise 7 Kasım’da başladı Aralık ayı başında yapılan açıklamaya göre 23 ilde 50 binden fazla konutun hak sahibi belirlendi. Diğer yandan TOKİ kurasında adı çıkmayan vatandaşlar TOKİ başvuru ücretleri ne zaman geri verilecek? araştırması yapmaya başladı…

TOKİ kura çekilişleri tüm hızıyla devam ediyor. Etap etap ilerleyen kura çekilişlerinde adı çıkan vatandaşlar büyük mutluluk yaşarken adı çıkmayan vatandaşlar da başvuru sırasında yatırdıkları 500 TL başvuru ücretini nasıl ve nereden alacağını araştırıyor

Haberin Devamı

TOKİ BAŞVURU ÜCRETLERİ NE ZAMAN GERİ VERİLECEK?

Kurada hak sahibi olamayanların başvuru bedelleri kura çekiliş tarihinden itibaren 5 iş günü sonrasında iade edilecek. Başvuru iptal edilenler de kurayı beklemeden başvuru bedelini iade alabilecek.

TOKİ KURASINDA ADI ÇIKMAYANLAR 500 TL BAŞVURU ÜCRETİNİ NASIL ALACAK?

Kurada adı çıkmayanlar, TOKİ başvuru ücreti iadelerini başvuru yapılan bankanın yetkili şubeleri ve ATM'lerinden geri alabilecekler.

TOKİ KURA SONUÇLARI NEREDEN VE NASIL SORGULANIYOR?

TOKİ kura sonuçları Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın resmi sitesinden sorgulanabiliyor. Kuraya katılan vatandaşlar TOKİ’nin sitesinde T.C. kimlik numaraları ile isimlerinin kura çıkıp çıkmadığını kolaylıkla öğrenebiliyor.

TOKİ ÇEKİLİŞ SONUÇLARI SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

2022 ARALIK AYI TOKİ KURA TARİHLERİ

  • 1 Aralık: Bolu 902 konut
  • 1 Aralık: Karaman 751 konut
  • 2-3 Aralık: Düzce 110 konut
  • 2-7 Aralık: Konya 7655 konut
  • 4-5 Aralık: Zonguldak 1650 konut
  • 6 Aralık: Bartın 850 konut
  • 7 Aralık: Karabük 899 konut
  • NOT: Bolu Kıbrısçık, Konya Tuzlukçu ile Yalıhüyük ve Karabük Ovacı ilçelerinde başvuru sayısının az olması nedeniyle kura çekimi yapılmayacak.