Eğitim - Kariyer Türkiye Zekâ Oyunları Yarışması'na herkes katılabilecek! Derece alana ödül var

Türkiye Zekâ Oyunları Yarışması'na herkes katılabilecek! Derece alana ödül var

Paylaş
Türkiye Zekâ Oyunları Yarışması'na herkes katılabilecek! Derece alana ödül var

Milli Eğitim Bakanlığı, ODTÜ ve TÜBİTAK’ın katkılarıyla Türkiye Zeka Vakfı tarafından düzenlenen Türkiye Zekâ Oyunları Yarışması'na yaş ve eğitim sınırlaması olmadan dileyen herkes katılabilecek. Yarışma 5 kategoride yapılacak. Derece alan yarışmacılara ödüller verilecek. İşte detaylar.

Türkiye Zekâ Oyunları Yarışması, 1996 yılından beri, Milli Eğitim Bakanlığı, ODTÜ ve TÜBİTAK’ın da katkılarıyla Türkiye Zeka Vakfı tarafından düzenlenmekte ve büyük ilgi görüyor.

Haberin Devamı

HERKES KATILABİLECEK

Ulusal gazete ve dergilerde, üniversitelerde, ilköğretim okullarında, Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinde ve İnternette duyurulan yarışmaya, yaş ve eğitim sınırlaması olmadan dileyen herkes katılabilecek. Türkiye Zeka Vakfı tarafından belirlenen ve duyurulan süre içerisinde yarışmaya katılanlardan başarılı olanlar Yarı Final Sınavına girmeye hak kazanacak. Bu aşamayı da başarıyla geçen yarışmacılar, Ankara’da düzenlenen Final Sınavına katılacak.

ÖDÜLLER VERİLECEK

Final Sınavı ile aynı gün düzenlenen Ödül Töreni’nde derece alan yarışmacılara ödüller verilecek. İnsanlarımızın düşünme becerilerini geliştirmeyi, çevrelerini daha iyi algılayabilmelerini ve sorunlar karşısında daha nitelikli çözümler üretme yeteneklerini arttırmayı hedefleyen Türkiye Zekâ Oyunları Yarışması, düşünen ve üreten bireylerle “Bilgi Toplumu” olma yolunda yapılan önemli bir etkinlik.

Haberin Devamı
  • MİNİKLER 6-7-8 yaş (2017, 2016 ve 2015 yıllarında doğanlar. Okuma, yazma ve matematikte dört işlem becerisine sahip olmak gerekli.)
  • ÇOCUKLAR 9-10-11-12-13 yaş (2014, 2013, 2012, 2011, 2010 yıllarında doğanlar.)
  • GENÇLER 14-15-16-17-18 yaş (2009, 2008, 2007, 2006, 2005 yıllarında doğanlar.)
  • YETİŞKİNLER 19-49 yaş arası (2004, …,1974 yıllarında doğanlar.)
  • EMEKTARLAR 50 yaş ve üstü (1973 ve önceki yıllarda doğanlar.)

Her kategoride ilk 10 dereceye girenlere TZV Başarı Madalyası, derece belgesi ve kitap setleri ödül olarak verilecek.

Ayrıca;

  • Her kategoride ilk 10 dereceye girenler TZV yarışma sayfasında “Şeref Kürsüsü”nde (fotoğrafları ve kısa özgeçmişleriyle birlikte) ilan edilecekler.
  • Final Sınavına katılım hakkı kazananlara Başarı Belgesi (basılı) verilecek.
  • Yarı Final Sınavına katılım hakkı kazananlara Başarı Belgesi (elektronik) verilecek.
  • Eleme Sınavına katılanlara Katılım Belgesi (elektronik) verilecek.