Eğitim - Kariyer Türkiye'nin gururu 4 kız öğrenci

Türkiye'nin gururu 4 kız öğrenci

Paylaş
Türkiye'nin gururu 4 kız öğrenci

Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) bağlı İzmir Amerikan Koleji’nde (ACI) öğrenim gören dört kız öğrenci, Amerika’nın köklü üniversitelerinden tam burslu erken kabul aldı. ACI’lı öğrencilerin burslu okuyacağı üniversiteler arasında Yale, Brown, Pomona ve Tufts bulunuyor. Lise yıllarında da birçok başarıya imza atan kız öğrenciler, ilgi alanlarını ve hedeflerini anlattı.

İNGİLİZ KRALİYET MÜZİK OKULLARI’NI BİTİRDİ

Haberin Devamı

Begüm Uğurlu (18), Tufts Üniversitesi’nde tam burslu okuyacak. Tam bursun kapsamında kampüste part-time çalışma imkanı da bulunuyor. Altı yaşından beri piyano çalan Begüm, İngiliz Kraliyet Müzik Okulları’nın diplomalarını dışarıdan tamamlayarak lise seviyesinde mezun oldu. ACI’da Model Birleşmiş Milletler (MUN), FRC Robot Takımı ve Klasik Müzik&Caz Orkestrası’nda etkin rol alan Begüm, kendi insiyatifiyle kurduğu bir girişimle birçok çocuğa STEAM eğitimi verdi. Aynı zamanda International Baccalaureate-Uluslararası Bakalorya (IB) öğrencisi olan Begüm, Tufts’ta uluslararası ilişkiler okumak istiyor.

ACI’DA GİRİŞ BAŞARI BURSU’YLA OKUYOR

Üniversite hayatına Amerika’da adım atacak öğrencilerden bir diğeri Ece Serdaroğlu (18). Yale Üniversitesi’nden kabul alan Ece, yıllık 90 bin dolar burs da kazandı. Ece, ACI’da da Giriş Başarı Bursu’yla okuyor. ACI’da IB öğrencisi olan Ece, küçüklüğünden beri gözle görülmeyen mikroskobik şeylere ilgi duyuyor. Görünmez evrenin kendisini çok heyecanlandırdığını söyleyen Ece, bu yüzden Yale Üniversitesi’nde hücresel ve moleküler biyoloji okumak istediğini söylüyor.

Haberin Devamı

BAYRAMLARDAKİ EL ÖPME GELENEĞİNİ ANLATTI

ACI’da IB öğrencisi olan Selin Bigan (19), Pomona Üniversitesi’nden erken kabul aldı. Yaklaşık 320 bin dolar değerinde tam burs kazanan Selin, başvuru sürecinde verilen sorular doğrultusunda yazdığı dört kompozisyon çalışması ile öne çıktı. Selin, özellikle bayramlardaki el öpme geleneği ve İzmir depremi ile ilgili yazılarının kabul almasında etkili olduğunu düşünüyor. Aynı zamanda ‘Alzheimer İçin Gençlik’ grubunun başkanı olan Selin, sosyal medyada aktif görev alıyor. ACI’da IB film dersi alan Se

FELSEFE ALANINDA BAŞARI ÖDÜLLERİ BULUNUYOR

Zeynep Duru Hüseyni (18) de dünyanın en saygın üniversiteleri arasında gösterilen Brown’a kabul edildi. Tam burslu kabul alan Duru’nun yıllık 90 bin dolarlık bursu, eğitim masraflarından uçak biletine kadar her türlü ihtiyacını karşılıyor. Duru, ACI’da da Başarı ve Sanat Bursu’ndan faydalanıyor. Geçen yıl bir ulusal felsefe yazma yarışmasında şampiyon olan Duru’nun uluslararası felsefe yarışmalarından da çeşitli ödülleri bulunuyor. Duru, Brown’da halk sağlığı ve biyoloji üzerine okumayı planlıyor.

Haberin Devamı

BİRLEŞİK KRALLIK’TA BURS FIRSATI

BİLİMDE KADIN STEM BURSU

11 Şubat, tüm dünyada ‘Uluslararası Bilimde Kadınlar ve Kız Çocukları Günü’ olarak kutlanıyor. Bu kapsamda, British Council’ın University of Warwick ve University of St Andrews iş birliği ile hayata geçirdiği ‘Bilimde Kadın STEM Bursu’, Türkiye’den en az beş kadın öğrenciye veriliyor. Burs başvurusu University of Warwick ve University of St Andrews’un web siteleri üzerinden yapılıyor. Burs; öğrenim ücreti, aylık maaş, seyahat masrafları, vize ve sağlık sigortası ücretlerinin yanı sıra anne olan bursiyerler için özel destekleri de kapsıyor.

HER ÖĞRENCİYE 10 BİN STERLİN

Birleşik Krallık’ın önde gelen 16 üniversitesi de Türkiye’den yüksek lisans öğrencilerine ‘GREAT Bursu’ veriyor. GREAT Bursu her öğrenci için 10 bin Sterlin’i kapsıyor. Üniversitelerin kendi web siteleri üzerinden yapılan başvuruların son günleri, Mart ve Haziran 2023 arasında değişiklik gösteriyor. Başvuru koşulları arasında, Türkiye vatandaşı olmak ve üniversitedeki bir lisansüstü programının tüm şartlarını yerine getirerek kabul almış olmak yer alıyor.

Haberin Devamı

KORUNCUKKÖY YURTLARINA BAŞVURULAR BAŞLADI

Sosyo-ekonomik açıdan risk altında olup okuma isteği olan çocuklara, ortaokuldan üniversiteye kadar ücretsiz barınma ve bakım hizmeti sunan Koruncuk Vakfı’nın ‘Koruncukköy Özel Kız Öğrenci Yurtları’ için başvurular başladı. 2023-2024 eğitim dönemi için yapılacak başvurular, 31 Mart’ta sona erecek. Tüm Türkiye’ye açık olan başvurular için akademik başarı kriteri aranmıyor ve herhangi bir giriş ücreti talep edilmiyor.