Eğitim - Kariyer TUS tercihleri başladı mı? TUS tercihleri ne zaman başlayacak? ÖSYM'den 2022 TUS tercihleri için gelen açıklama!

TUS tercihleri başladı mı? TUS tercihleri ne zaman başlayacak? ÖSYM'den 2022 TUS tercihleri için gelen açıklama!

Paylaş
TUS tercihleri başladı mı? TUS tercihleri ne zaman başlayacak? ÖSYM'den 2022 TUS tercihleri için gelen açıklama!

Tıp Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na giren kişiler ÖSYM'den TUS tercihleri için açıklama bekliyor. 2.Dönem kontenjanların yayınlanmasının ardından sınav sonuçları da Eylül ayında açıklanmıştı. En fazla 30 tercih yapma hakkı bulunan TUS adayları tercih zamanını bekliyor. Peki, TUS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte 2022 TUS tercihleri tarihleri için güncel bilgiler.

TUS tercihi yapacak olan adaylar ÖSYM'den tercih tarihi için açıklama bekliyor. 30 tercih hakkı bulunan adaylar, tercih haklarının tamamını kullanmak zorunda değiller. Peki, TUS tercihleri ne zaman başlayacak? 2022 TUS tercihleri tarihleri için gözler ÖSYM'de!

Haberin Devamı

TUS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

TUS sınavı sonuçları Eylül ayında açıklanmıştı. Adaylar sınav sonucuyla birlikte açıklanan boş kontenjanlara göre tercih işlemlerini yapacak. TUS tercih işlemlerinin ne zaman yapılacağıyla ilgili ÖSYM'den bir açıklama henüz gelmedi.
Adaylar en fazla 30 tercih yapabilecekler ve kendilerine tanınan tercih haklarının hepsini kullanmak zorunda değildirler.

TUS KONTENJANLARI AÇIKLANDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kontenjanlarla ilgili geçtiğimiz günlerde açıklamada bulundu. Bakan Koca, açıklamasında yaptığı açıklamada, "4 Eylüldeki TUS'a 24.459 uzman adayı katıldı. Bu dönem için eğitim kurumlarına 9.338, yabancı uyruklu ve KKTC vatandaşı öğrenciler dâhil edildiğinde TOPLAM 9.911 KONTENJAN planlandı. Eğitim kurumları kontenjan dağılımları, kılavuzda yayımlanmak üzere, bugün ÖSYM'YE GÖNDERİLDİ." ifadelerine yer vermişti.

Haberin Devamı

2022-TUS 2. DÖNEM KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ


TUS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

TUS tercih tarihleri ile ilgili bir duyuru bulunmuyor. TUS tercih kılavuzu ÖSYM tarafından açıklanacak.

TUS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Adaylar, programlara puanları, tercih sıraları ve programların kontenjanları göz önünde tutularak bilgisayarla yerleştirilecektir.