Eğitim - Kariyer Üniversite öğrencisine can suyu

Üniversite öğrencisine can suyu

Paylaş
Üniversite öğrencisine can suyu

Üniversite kaydını tamamlayan öğrenciler şimdi de burs bulma telaşına düştü. Vakıfların yanı sıra belediyeler ve özel şirketlerin verdiği, aylık 5 bin TL ’yi bulan burslar, öğrenciler için adeta can suyu oluyor. Üniversite öğrencilerine burs desteği sağlayan bazı kurumlar şöyle:

ANADOLU VAKFI

Haberin Devamı

Vakfın bursuna, 30 Eylül'e kadar başvuru yapılabilir. Geçen yıl aylık 2 bin TL olan bursun bu yılki miktarı henüz açıklanmadı.

TÜRK EĞİTİM VAKFI (TEV)

TEV başarı bursu için 17 Eylül, üniversite bursu için de 24 Eylül'e kadar başvuru yapılabilir. Bu sene üstün başarı bursu 5 bin TL, üniversite bursu ise 2 bin 500 TL olarak belirlendi.

TÜBİTAK

YKS sonucunda sayısal bölümler (Astronomi ve uzay bilimleri, biyoloji, fizik, kimya, matematik ve moleküler biyoloji ve genetik) için Y-SAY, eşit ağırlıklı ve sözel bölümler (Antropoloji, arkeoloji, arkeoloji ve sanat tarihi, coğrafya, felsefe, ilahiyat, sanat tarihi, sosyoloji, tarih ve Türk dili ve edebiyatı) için TYT puan türünde ilk 25 bine giren öğrencilere BİDEB 2205-Lisans Bursu veriyor. Başvurular 9-27 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Lisans öğrencilerine aylık 3 bin TL burs veriyor.

Haberin Devamı

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU (YÖK)

YÖK Destek Bursu ’ndan devlet yükseköğretim kurumlarındaki 20 araştırma üniversitesinin biyoloji, fizik, kimya, matematik, yapay zeka mühendisliği, yapay zeka ve veri mühendiliği bölümlerinde ilk üç sırada yerleşen ve kayıt yaptıran öğrenciler yararlanıyor. Destek Bursu, bu yıl 1.875 TL olarak belirlendi. YÖK Destek Bursu'nu alanlar diğer burslara da başvurabiliyor.

NEF VAKFI

Vakıf, bu yıl sadece depremden etkilenen şehirlerdeki öğrencilere burs veriyor. Afetten etkilenmiş öğrencilere yönelik burs hedeflendiği için başarı şartı aranmayacak. Burs başvuruları 10-20 Eylül tarihleri arasında vakfın sitesinden online yapılacak. Başka kurum ya da kuruluştan burs almak, başvuru için engel teşkil etmiyor.

AYDIN DOĞAN VAKFI

YKS'de ilk 15 bine girmiş mühendislik, tıp ve hukuk fakültesinde okuyan maddi desteğe ihtiyaç duyan kız öğrencilere aylık 3 bin 500 TL Üstün Başarı Bursu veriyor. Burs başvuruları, 28 Eylül'de sona erecek.

ÇELİKEL EĞİTİM VAKFI

Alev Topları Programı kapsamında, İstanbul'daki devlet üniversitelerinin ya da vakıf üniversitelerinin lisans programlarına tam burslu yerleşen ve ailede kişi başına düşen aylık ortalama net gelir 6 bin TL ve altı olan öğrencilere 12 ay boyunca 2 bin 500 TL burs veriyor. Burs için son başvuru tarihi 17 Eylül.

Haberin Devamı

KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (KYK)

Geçtiğimiz yıl burs başvuru işlemleri, 15-17 Kasım tarihleri arasında alınmıştı. Bu yılda başvuru işlemlerinin kasım ayının ikinci haftası başlaması bekleniyor. Lisans öğrencileri için KYK bursu bu yıl 1.250 TL.

SÜTAŞ

YKS'de ilk 15 bine giren öğrencilere aylık 1500 TL üstün başarı bursu, YKS puan sıralaması önde olan öğrencilere ise aylık 1.250 TL başarı bursu veriyor. Başvuru için son tarih 20 Eylül.

RÖNESANS EĞİTİM VAKFI

Devlet üniversitelerinde okuyan ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilere burs veriyor. Başvuru için son tarih 30 Eylül. Burs ücretleri henüz belirlenmedi.

İSTANBUL SANAYİ ODASI VAKFI

İstanbul, Tekirdağ ve Kocaeli'deki devlet ile vakıf üniversitelerinin mühendislik fakültelerinde yüzde 100 burslu okuyanlara burs veriyor. Burs miktarı henüz belli değil. Başvurular 30 Eylül'de sona erecek.

TÜRKİYE ENGELLİLER SPOR YARDIM VE EĞİTİM VAKFI

Haberin Devamı

Devlet üniversitelerinde ön lisans ve lisans bölümlerinde okuyan başarılı engelli öğrencilere burs veriyor. Engel durumunun yüzde 40 ve daha yukarı derecede olması gerekiyor. Geçen yıl aylık 700 TL olan bursun bu yılki miktarı henüz açıklanmadı. Başvurular 20 Ekim'e kadar devam edecek.

SEMA YAZAR GENÇLİK VAKFI

ODTÜ, Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi'nde okuyan mühendislik, iktisat, işletme, maliye, uluslararası ilişkiler ile mimarlık bölüm öğrencilerine burs veriyor. Geçen yıl aylık 850 TL olan bursun bu yılki miktarı henüz belli değil. Başvurular, 29 Eylül'e kadar sürecek.

ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ

Maddi desteğe ihtiyacı olan devlet üniversitesi öğrencilerine, 10 ay boyunca 900 TL burs veriyor. Burs başvuruları, 11-17 Eylül tarihleri arasında olacak.

YÜCEL KÜLTÜR VAKFI

Sesini Duyan Var Burs Programı kapsamında depremden etkilenen 11 ilde yaşayan üniversite öğrencilerine aylık 1000 TL burs veriyor. Bu bursa bursverenler.org üzerinden 30 Eylül'e kadar başvuru yapılabilir. Vakfın, Yarım Elma Bursu için de yılın her günü bursverenler.org üzerinden başvuru yapmak mümkün. Bu bursun miktarı ise aylık 1.250 TL.

Haberin Devamı