Eğitim - Kariyer Üniversite sınavları ne zaman? 2023 ÖSYM yeni AYT-TYT ve YDT sınav takvimini açıkladı mı?

Üniversite sınavları ne zaman? 2023 ÖSYM yeni AYT-TYT ve YDT sınav takvimini açıkladı mı?

Paylaş
Üniversite sınavları ne zaman? 2023 ÖSYM yeni AYT-TYT ve YDT sınav takvimini açıkladı mı?

Eğitimini tamamlamak için üniversite sınavını bekleyen birçok kişi ÖSYM'nin 2023 takvimini merak ediyor. Ön lisans ve lisans programlarına katılabilmek için öğrencilerin üç oturumda gerçekleştirilecek sınavlardan belirli bir puan alması gerekiyor. Önümüzdeki dönem yapılacak seçimlerle sınav takviminin benzerlik göstermesi sonrası sınav takvimi geri çekilmişti. Peki 2023 Üniversite sınavı ne zaman, tarih açıklandı mı?

Yükseköğretim Kurumları sınavı olarak da bilinen YKS her yıl gerçekleştiriliyor. Lise eğitimini tamamlamış öğrenciler sınava katılabiliyor. 2022 yılında üniversite sınavında baraj uygulamasının kaldırılması sonrası rekor bir katılımla sınav yapılmıştı. YÖK tarafından açıklanan kontenjanlara göre geçtiğimiz yıla kıyasla sınava katılan öğrencilerin büyük bir çoğunluğu ön lisans ve lisans programlarına yerleşti. Peki 2023 YKS ne zaman yapılacak? AYT-TYT ve YDT sınav tarihleri açıklandı mı? İşte Üniversite sınavında son gelişmeler…

Haberin Devamı

2023 ÜNİVERSİTE SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Kasım ayının son haftasında açıkladığı takvimde Temel Yeterlilik Testi’nin 17 Haziran, Alan Yeterlilik ve Yabancı Dil Testi’nin ise 18 Haziran’da uygulanacağı bilgisi paylaşılmıştı.

Öğrenciler ise sınav ve seçim tarihlerinin benzerlik göstermesi sonrası kafa karışıklığı yaşadı. Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada seçim takviminin değişmesiyle ilgili değerlendirmeleri olmadığını duyurarak seçim ile sınav takviminin üst üste gelemeyeceğini söyledi.

Bunun üzerine ÖSYM 2023 yılı için yayınladığı sınav takvimini geri çekti. Ömer Çelik açıklamasının devamında ise “ "Öğrencilerimizin hiçbir sınavını seçim takvimine denk getirmeyiz. Bununla ilgili ÖSYM bir çalışma yapıyor, yakın zamanda kamuoyuyla paylaşır." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Henüz yeni üniversite sınav tarihleri açıklanmadı. Konuyla ilgili detaylar belli olduğunda habere eklenecektir.

2022 YKS İSTATİSTİKSEL VERİLERİ

2022 yılında düzenlenen TYT oturumuna 3 milyon 234 bin 318 aday başvuru yaptı. AYT oturumuna 2 milyon 56 bin 466 aday son oturum olan YDT’ye ise 168 bin 418 aday başvuru yaptı.