Eğitim - Kariyer Üniversite sınavları ne zaman yapılacak 2023? YKS başvuru tarihi

Üniversite sınavları ne zaman yapılacak 2023? YKS başvuru tarihi

Paylaş
Üniversite sınavları ne zaman yapılacak 2023? YKS başvuru tarihi

2023 yılı için üniversite planı yapan birçok kişinin kaderini değiştirecek YKS sınav başvuru tarihi için geri sayım başladı. YKS sınavına katılacak öğrenciler sınav tarihi hakkında araştırmalar yapmaya başladı. ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek sınav resmi internet sayfasında da bulunmuyor. Peki, 2023 Üniversite sınavları ne zaman yapılacak? YKS başvuru tarihi ne zaman?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak olan 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) birçok kişinin araştırdığı konular arasında yer alıyor. Peki, 2023 Üniversite sınavları ne zaman yapılacak? YKS başvuru tarihi ne zaman?

Haberin Devamı

2023 ÜNİVERSİTE SINAVI NE ZAMAN?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Kasım ayında yayınlanan sınav takvimini resmi internet sayfasından kaldırdı.

Seçim ve sınav takviminin benzer tarihlere gelmesi nedeniyle ÖSYM sınav takvimi üzerinde yeni çalışma yapıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Kasım ayında yayınlanan sınav takvimini resmi internet sayfasından kaldırdı. Seçim ve sınav takviminin benzer tarihlere gelmesi nedeniyle ÖSYM sınav takvimi üzerinde yeni çalışma yapıyor.

Henüz 2023 Üniversite sınav tarihleri belli olmadı. Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada "Biz hiçbir öğrencimizin sınavını seçim takvimine denk getirmeyiz. ÖSYM çalışma yapıyor. Seçim takviminin değişmesine yönelik çalışma yok" dedi.

Bu kapsamda bilgiler geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

Haberin Devamı