Eğitim - Kariyer Uzman öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları neler? Uzman öğretmenlik başvuruları başladı mı?

Uzman öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları neler? Uzman öğretmenlik başvuruları başladı mı?

Paylaş
Uzman öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları neler? Uzman öğretmenlik başvuruları başladı mı?

Uzman öğretmenlik başvuruları için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan verilen tarih geldi. Öğretmenlikte on yıl hizmeti bulunan öğretmenler yapacakları başvuru ile bakanlığın uzman öğretmen eğitim programına katılabilecek sonrasında ise girecekleri sınav ile uzman öğretmen unvanı alabilecekler…

Öğretmenlik mesleği, artık alınan eğitim ve girilen sınavlar ile uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik olmak üzere kariyer basamaklarından oluşuyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) meslekte belirli bir süreyi dolduran öğretmenlere uzman öğretmen olabilme yolunu açıyor. Peki, uzman öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları neler? İşte başvuru tarihleri, şartları ve diğer detaylar…

Haberin Devamı

 

UZMAN ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Uzman öğretmenlik başvuruları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile 1 Haziran’da başladı. Öğretmenler başvurularını 10 Haziran 2022 tarihine kadar yapabilecekler.

Başvuruların ardından MEB tarafından değerlendirilmesinin ardından uzman öğretmenlik eğitimleri 18 Temmuz-5 Eylül tarihleri arasında verilecek.

Uzman öğretmen adayları 26 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında sınav başvurusu yaptıktan sonra 19 Kasım 2022’de sınava girecek. 12 Aralık’ta açıklanan sınav sonuçları ile başarılı olan öğretmenlerin sertifikaları, 4 Ocak 2023 tarihinde düzenlenecek. Uzman veya başöğretmen unvanı alan öğretmenler, 15 Ocak 2023 tarihinde söz konusu unvanlar için öngörülen eğitim öğretim tazminatından yararlanabilecek. 

Haberin Devamı

UZMAN ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Uzman öğretmenlik başvuruları Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Sistemi (MEBBİS) üzerinden yapılacak.

UZMAN ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

UZMAN ÖĞRETMENLİK BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Millî Eğitim Bakanlığı Personeli Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği çerçevesinde oluşturulan eğitim kurulu kararıyla belirlenen Uzman Öğretmenlik Eğitim Programı'na yazılı sınava başvuru tarihinin son günü itibarıyla adaylık dâhil öğretmenlikte on yıl hizmeti bulunan öğretmenler, Başöğretmenlik Eğitim Programı'na ise yazılı sınava başvuru tarihinin son günü itibarıyla uzman öğretmenlikte en az on yıl hizmeti bulunan uzman öğretmenler başvuruda bulunabilecekler.

Uzman ve başöğretmen unvanları için başvuruda bulunacak öğretmenlerde/uzman öğretmenlerde aranan şartlardan biri olan mesleki gelişim çalışmaları, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmî eğitim kurumları ve özel öğretim kurumlarında görev yapan tüm branş/alan öğretmenlerinin her bir alandaki görevlerden en az birini yapabilecekleri şekilde "Eğitim Öğretim ve Rehberlik Çalışmaları, Yönetime Katılım ve Araştırma ile Geliştirme Çalışmaları" olmak üzere üç çalışma alanı olarak belirlendi. 

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî eğitim kurumları ve özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmen/uzman öğretmenlerden uzman öğretmen/başöğretmen unvanı için başvuruda bulunacakların üç çalışma alanı olarak belirlenen mesleki gelişim çalışmalarını tamamlayabilmeleri için çalışma alanlarının en az ikisinden birer çalışma yapmaları gerekiyor.

Haberin Devamı