Eğitim - Kariyer Uzman öğretmenlik sınavı soru ve cevapları yayınlandı mı? 2022 uzman öğretmenlik sonuçları ne zaman açıklanacak?

Uzman öğretmenlik sınavı soru ve cevapları yayınlandı mı? 2022 uzman öğretmenlik sonuçları ne zaman açıklanacak?

Paylaş
Uzman öğretmenlik sınavı soru ve cevapları yayınlandı mı? 2022 uzman öğretmenlik sonuçları ne zaman açıklanacak?

Uzman öğretmenlik soru ve cevapları 19 Kasım Cumartesi sabahı sınava giren binlerce kişi tarafından merak ediliyor. Saat 10.00’da başlayan sınav 150 dakika sürmüş adaylara 100 soru yöneltilmişti. Sınavın sona ermesinin ardından Uzman öğretmenlik sınavı soru ve cevapları yayınlandı mı? 2022 uzman öğretmenlik sonuçları ne zaman açıklanacak? araştırmaları da yoğunluk kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen uzman öğretmenlik sınavı heyecanı 19 Kasım itibariyle sona erdi. Bakanlık bünyesinde en az 10 yıl öğretmenlik yapan ve MEB tarafından verilen 'Uzman Öğretmenlik Eğitim Programı'nı tamamlayan öğretmenler, sınavın sona ermesinin ardından Uzman öğretmenlik soru ve cevaplarını araştırmaya başladı. İşte Öğretmenlik Kariyer Basamakları yazılı sınavı soru kitapçığı ve cevap anahtarının linki ve 2022 uzman öğretmenlik sonuç tarihi…

Haberin Devamı

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI SORU VE CEVAPLARI YAYINLANDI MI?

Uzman öğretmenlik sınavı 19 Kasım Cumartesi günü tek oturum şeklinde gerçekleşti. Saat 10.00’da başlayan sınav 150 dakika sürdü ve resmi olarak 12.30’da sona erdi.

Sınavın sona ermesinden kısa süre ‘Öğretmenlik Kariyer Basamakları yazılı sınavı soru kitapçığı ve cevap anahtarı’ MEB tarafından yayımlandı.

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI PUAN HESAPLAMA

Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacaktır, yanlış cevaplar doğru cevap sayısını etkilemeyecektir. Sınavda 70 (yetmiş) ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaktır.

Sınavda değerlendirme için; [Puan=(Doğru Sayısı/Soru Sayısı)x100] formülü kullanılacaktır.

Sınavda her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır.

2022 UZMAN ÖĞRETMENLİK SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Uzman ve baş öğretmenlik sınav sonuçları 12 Aralık 2022 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden erişime sunulacak.

Haberin Devamı

Sertifika almaya hak kazanan öğretmenlerin sertifikaları, 4 Ocak 2023 tarihinde düzenlenecek ve uzman ya da başöğretmen unvanı alan öğretmenler, 15 Ocak 2023 tarihinde söz konusu unvanlar için öngörülen eğitim öğretim tazminatından yararlanabilecek.