Eğitim - Kariyer VGM burs başvuru sayfası 2022! Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğretim burs başvuruları başladı mı? Nereden nasıl yapılır?

VGM burs başvuru sayfası 2022! Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğretim burs başvuruları başladı mı? Nereden nasıl yapılır?

Paylaş
VGM burs başvuru sayfası 2022! Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğretim burs başvuruları başladı mı? Nereden nasıl yapılır?

VGM burs başvuru sayfası 7 Kasım 2022 Pazartesi günü itibariyle erişime açıldı. Maddi desteğe ihtiyaç duyan ortaöğretim öğrencileri Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvurusu onaylanırsa 9 ay boyunca kurumdan destek alacak. Peki, Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğretim burs başvuruları başladı mı? Nereden nasıl yapılır? Başvuru şartları neler? İşte 2022 VGM burs başvuru sayfası ve başvuru yapacak öğrencilerin bilmesi gereken detaylar…

Vakıflar Genel Müdürlüğü 2022 ortaöğretim burs başvuruları başladı. Bu yıl da binlerce öğrenciye VGM bursu ile destek sağlanacak. Burs ödemeleri her ayın 10’una kadar öğrencinin banka hesabına yatırılacak. İlk ödeme Ekim ayı için geriye dönük olarak, son ödeme ise Haziran ayında yapılacak. İşte VGM burs başvuru sayfası ve merak edilen diğer ayrıntılar…

Haberin Devamı

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİM BURS BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğretim burs başvuruları 7 Kasım Pazartesi günü itibariyle başladı.

VGM BURS BAŞVURULARI NEREDEN NASIL YAPILIR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvuruları ‘burs.vgm.gov.tr’ internet adresi üzerinden yapılıyor.

Giriş Ekranında “Ad”, “Soyad”, Doğum Tarihi”, “Baba Adı”, “T.C. Kimlik Numarası”, “Güvenlik Doğrulama” ve “Kişisel Verilerin İşlenmesi Açıklama Metni” alanları yer almaktadır. Bu alanları doldururken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

1- Bu alanda girilen bilgilerin tamamı BÜYÜK HARFLER ile doldurulmalıdır.

2- Bu alanlara girilen nüfus bilgileri öğrencinin nüfus cüzdanındaki/kimlik kartındaki bilgiler ile aynı olmalıdır. Aksi takdirde sistem uyarı vererek, yanlış giriş yapılan alana sizi yönlendirecektir. Bu alanda en son alınan kimlik bilgileri kullanılmalıdır. Öğrenciye ait kimlik kartı varsa başvuru formunda nüfus cüzdanına ait bilgiler girilemez. Bu ekranda özellikle isim bilgisi girilen alanlarda isimden önce ya da sonra boşluk bırakılmamaya dikkat edilmelidir.

Haberin Devamı

3- Doğum Tarihi alanında ggaayyyy, gg.aa.yyyy, gg/aa/yyyy olacak şekilde gün, ay ve yıl arasına herhangi bir şey yazılmadan giriş yapılabileceği gibi gün, ay, yıl arasına nokta (.) ya da eğik çizgi (/) eklenerek de giriş yapılabilir.

4- Giriş yapılmadan önce kişisel verilerin işlenmesi açıklama metni okunmalı ve onaylanmış olmalıdır. Kişisel verilerin işlenmesi açıklama metnini başvuru giriş alanında güvenlik doğrulama alanının üstünde yer alan linke tıklayarak açabilir ve okuyabilirsiniz. Kişisel verilerin işlenmesi açıklama metnini okuduysanız linkin yanında yer alan kutucuğu işaretlemeniz onaylama için yeterlidir.

5- Güvenlik doğrulama alanında görülen harf ve rakamlar doğru olacak şekilde giriş ekranında yer alan uygun yere girilmelidir. Güvenlik kodunun yanlış girilmesi halinde “Güvenlik kodu doğrulanmadı!” mesajı alınır. Mesajın altında yer alan “Tamam” butonuna basarak giriş ekranına dönebilir ve yenilenen güvenlik kodunu forma tekrar

girebilirsiniz.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİM BURS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

2022 VGM BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?

VGM tarafından yapılan açıklamaya göre 2022-2023 eğitim öğretim döneminde ortaöğretim öğrencilerine aylık 200 TL, yükseköğrenim öğrencilerine ise aylık 650 TL burs ödemesi yapılacak.

Haberin Devamı