Eğitim - Kariyer YKS 3. tercih kılavuzu yayınlandı mı? YKS 2. ek tercihler bugün başlıyor mu?

YKS 3. tercih kılavuzu yayınlandı mı? YKS 2. ek tercihler bugün başlıyor mu?

Paylaş
YKS 3. tercih kılavuzu yayınlandı mı? YKS 2. ek tercihler bugün başlıyor mu?

YKS’de 140 puan alarak 2. ek tercih yapma hakkı kazanan öğrencilerin heyecanlı bekleyişi zirveye ulaştı. ÖSYM Başkanı Halis Aygün yaptığı açıklamada, ek yerleştirme ile bir yüksek öğrenim programına kayıt hakkı kazanan öğrencilerin üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından 140 puan alan öğrencilerin 2. ek tercihlerinin başlayabileceğini söylemişti. Peki, YKS 2. ek tercihler bugün başlıyor mu? YKS 3. tercih kılavuzu yayınlandı mı? İşte ayrıntılar…

YKS 2. ek tercihleri için gözler ÖSYM’den gelecek açıklamaya çevrildi. YKS ek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından belirlenen üniversite kayıt süresi 7 Ekim’de sona erdi. YKS 2. tercihleri için, üniversitelerde boş kalan kontenjanların belirlenmesiyle ikinci ek yerleştirmeler de başlayacak. 11 Ekim Pazartesi sabah saatlerinden itibaren binlerce aday ise YKS 2. ek tercihler bugün başlıyor mu? YKS 3. tercih kılavuzu yayınlandı mı? araştırmalarını yoğunlaştırdı…

Haberin Devamı

YKS 2. EK TERCİHLER BUGÜN BAŞLIYOR MU?

YKS 2. Ek tercihlerin başlaması için öncelikle ek yerleştirme ile bir yüksek öğrenim programına kayıt hakkı kazanan öğrencilerin üniversite kayıt işlemlerini tamamlaması bekleniyordu. Kayıt süresinin ardından üniversiteye kayıt yaptırmayan öğrencilerden boş kalan kontenjanlar belli olacaktı.

2. ek yerleştirme üniversite kayıt süresi 7 Ekim tarihinde son buldu. Şimdi gözler, boş kalan kontenjanların belli olup olmadığına çevrildi. Konuyla ilgili açıklama ÖSYM’den gelecek. Ancak artık YKS 2. Ek tercihlerin çok kısa süre içerisinde başlaması bekleniyor.

Konuyla ilgili gelişmeler olduğu takdirde haberimizde bulabilirsiniz.

YKS 3. TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

YKS 3. tercih kılavuzu henüz yayınlanmadı. Kılavuz için ÖSYM’den gelecek açıklamalar bekleniyor.

Haberin Devamı

YKS 2. EK TERCİHİ KİMLER YAPABİLECEK?

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, yaptığı açıklamada “İkinci ek yerleştirmede, genel yerleştirme ve birinci ek yerleştirmede yerleşemeyen adaylar ile TYT puanı en az 140 olan adaylar ve AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar tercih yapabilecek.” İfadelerini kullanmıştı.