Eğitim - Kariyer YKS’den barajı geçmek için kaç net yapmak gerekiyor? YKS’de hangi testten kaç net yapmak gerekiyor?

YKS’den barajı geçmek için kaç net yapmak gerekiyor? YKS’de hangi testten kaç net yapmak gerekiyor?

Paylaş
YKS’den barajı geçmek için kaç net yapmak gerekiyor? YKS’de hangi testten kaç net yapmak gerekiyor?

Hafta sonu gerçekleşecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) 2 milyon 528 bin 110 üniversite adayı yarışacak. Sınava girecek adaylar internette sıklıkla YKS’den kaç net yapmak gerekiyor? YKS’de hangi testler yer alacak? sorularını aratıyor. İşte YKS ile ilgili son detaylar…

Hafta sonu 188 sınav merkezinde uygulanacak YKS’ye toplam 2 milyon 528 bin 110 aday katılacak. Peki, YKS’den barajı geçmek için kaç net yapmak gerekiyor? YKS’de hangi testler yer alacak? Hangi testten kaç net yapmak gerekiyor? İşte YKS ile ilgili son detaylar ve YKS net sihirbazı...

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) 15 Haziran Cumartesi günü saat 10.15’te düzenlenecek ve adaylara 135 dakika süre verilecek. 16 Haziran Pazar günü saat 10.15’te Alan Yeterlilik Testi (AYT), 15.45’te ise Yabancı Dil Testi(YDT) uygulanacak. AYT’de adaylara 180 dakika, YDT’te ise 120 dakika süre tanınacak.

SINAVDA YER ALACAK TESTLER

Adaylara 1’inci oturum olan TYT’de Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde tarihten 5, coğrafyadan 5, felsefeden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5’er olmak üzere toplam 20, temel matematik testinde 40, fizikten 7, kimyadan 7 ve biyolojiden 6 sorunun yer aldığı fen bilimleri testinde de 20 soru yöneltilecek. AYT’de Türk dili ve edebiyatı- sosyal bilimler-1 testi 40 sorudan oluşacak. Bu testte adaylar, Türk dili ve edebiyatından 24, tarih-1’den 10, coğrafya-1’den 6 soru yanıtlayacak. AYT’nin sosyal bilimler testi 40, matematik testi 40, fen bilimleri testi de 40 sorudan oluşacak. Sosyal bilimler testinde tarih-2’den 11, coğrafya-2’den 11, felsefe grubundan 12, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 6 soru yer alacak. Fen bilimleri testindeki dağılım ise fizik 14, kimya 13 ve biyoloji 13 soru şeklinde olacak. YDT; Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacak. Yabancı dil oturumunda her dil için ayrı bir soru kitapçığı bulunacak. Sınavda adaya, başvuruda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecek.

Haberin Devamı

HANGİ TESTTEN KAÇ NET YAPMAK GEREKİYOR?

TYT’de 150, AYT’de ise 180 barajını geçmeden herhangi bir programı tercih edemiyorsunuz.

Üniversite adaylarının en çok merak ettikleri konulardan biri, hedefledikleri bölüme girebilmek için hangi testte kaç net yapmaları gerektiğidir. 2018 YKS'de Merkezi Yerleştirme ile öğrenci alan lisans - önlisans programlarına yerleşenlerin TYT-AYT testlerinde yaptıkları ve yerleşen son kişinin netleri ÖSYM verilerinin derlenerek işlenmesi sonucu net sihirbazı oluşturuldu.

Gerçek verilere dayanan Net Sihirbazı yerleşen son kişinin net değerleri doğrudan 2018'de lisans/önlisans programlarına yerleşen son kişinin TYT-AYT'deki net sayıları kullanılarak belirlendi.

Haberin Devamı

Yerleşen son kişinin Netleri belirlenirken, lisans programlarında genel kontenjana yerleşen son kişinin, önlisans programlarında ise TYT-AYT puanı ile yerleşen son kişinin Netleri dikkate alındı. (Okul birincilerinin ve Engelli/Tübitak ek puanlıların netleri dışında).

NET SİHİRBAZI İÇİN TIKLAYIN!