Eğitim - Kariyer YKS için 8 taktik

YKS için 8 taktik

Paylaş
YKS için 8 taktik

3 milyondan fazla öğrencinin iyi bir üniversite hayaliyle ter dökeceği Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) sayılı günler kaldı. 18-19 Haziran tarihlerinde yapılacak sınav öncesi son hazırlıklar için Bilfen Liseleri Rehberlik Bölüm Başkanı Sebahat Başusta öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

1- Konu eksiklerinizi 15 gün içinde tamamlayacak şekilde bir plan oluşturun. Tamamladığınız konulara ilişkin tüm soru tiplerine hâkim olmanız için kaynak taraması yapın.

Haberin Devamı

2- Kalan sürede her günü deneme çözerek değerlendirin. Hafta içi belirli günlerde derslerin ayrı ayrı denemelerini, belirli günlerde ise TYT ve AYT denemesi çözün. Hafta sonları ise mutlaka TYT ve AYT denemesi çözün.

3- Bazı konuların bazı soru tiplerinde sıklıkla yanlışa gittiğinizi fark ettiyseniz, bu soruları bir yere not edin ve her gün çözümüne bakın. Sıklıkla unuttuğunuz bilgileri her gün göreceğiniz yerlere asın.

4- Stratejik ilerleyin. Daha kolay ve hızlı bir sürede geliştireceğiniz konu veya soru tipini öne alın. Bu sırada sınavda sorulma sıklığına da dikkat edin.

5- Tüm derslerin sorumlu olduğunuz kazanımlara ait geçmiş 10 yıl sorularını ve MEB kazanım testlerini çözdüğünüzden emin olun.

Haberin Devamı

6- Tüm denemelerinizde gerçek sınav koşullarını yaratın. Kurşun kalemle çözün ve müzik, telefon gibi alışkanlıklarınızdan uzakta olun. Bunu test etmek için de hatalı sorularınızı belirli bir zaman geçtikten sonra yeniden çözün.

7- Son hafta da ders çalışmaya devam edin. Deneme sınavı çözme sıklığınızı arttırın.

8- Günlük 6-8 saatlik uyku düzeninizi sürdürün ve beslenme alışkanlıklarınızın aynı kalmasına dikkat edin.