Eğitim - Kariyer YKS YERLEŞTİRME PUANI NEDİR? YKS puanı nerede yazıyor, hangisi oluyor? YKS sonuçlarında hangi puana bakılacak?

YKS YERLEŞTİRME PUANI NEDİR? YKS puanı nerede yazıyor, hangisi oluyor? YKS sonuçlarında hangi puana bakılacak?

Paylaş
YKS YERLEŞTİRME PUANI NEDİR? YKS puanı nerede yazıyor, hangisi oluyor? YKS sonuçlarında hangi puana bakılacak?

YKS 2023 sonuçları 20 Temmuz Perşembe sabahı itibariyle açıklandı. 18-19 Haziran tarihlerinde üç oturum şeklinde gerçekleşen Yükseköğrenim Kurumları Sınavı’na katılan üç milyonu geçkin aday heyecanla sınav sonuçlarına bakıyor. Peki, YKS puanı nerede yazıyor, hangisi oluyor? YKS yerleştirme puanı nedir? YKS sonuçlarında hangi puana bakılacak? İşte detaylar…

YKS sonuçları ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklandı. 2022 YKS sınavına katılan adaylar T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak sınav sonuçlarını öğrenebiliyor. Ancak sonuç sayfasında farklı puan türleri olduğu için adayların pek çoğu YKS puanı nerede yazıyor, hangisi oluyor? YKS yerleştirme puanı nedir? YKS sonuçlarında hangi puana bakılacak? Araştırması yapıyor…

Haberin Devamı

2023 YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI!

2023 YKS sonuçlarının 20 Temmuz Perşembe günü açıklanması beklenirken, ÖSYM’den yapılan açıklama ile adayların heyecanlı bekleyişi sona erdi.

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 3.5 milyon adayın merakla beklediği YKS sınavının sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

YKS PUANI NEREDE YAZIYOR, HANGİSİ OLUYOR?

YKS puanına bakmak için öncelikle sonuc.osym.gov.tr internet adresine T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yapın.

Açılacak sayfada karşınıza aday bilgilerinin ve sınav sonuçlarının olduğu sayfa çıkacak.

Burada alt sol tarafta “SINAV PUANLARI VE BAŞARI SIRALARI” yazan bölümde adayın sınavda cevapladığı sorulardan aldığı puan ve bu puana göre sınava girenler arasında kaçıncı sırada olduğunun bilgisi yer alıyor.

Sağ tarafta ise “YERLEŞTİRME PUANLARI VE BAŞARI SIRALARI” bölümünde ise sağ tarafa nispeten daha yüksek puanların yer aldığı bir tablo yer alıyor.

Haberin Devamı

Yine her iki tarafta da adayın hangi puan türünden kaç puan aldığı ve sıralaması da ayrı ayrı yer alıyor.

Sağ tarafta yer alan “SINAV PUANLARI VE BAŞARI SIRALARI” adayın sadece sınavdan kaç puan aldığını (ham puanını) gösterirken, sol tarafta yer alan “YERLEŞTİRME PUANLARI VE BAŞARI SIRALARI” adayın tercih yaparken göz önüne alacağı puanlar bulunuyor.

YKS YERLEŞTİRME PUANI NEDİR?

YKS yerleştirme puanı adayın sınavdan aldığı puanın yanı sıra okuldan aldığı ek puanlarında bulunduğu puan türüdür. Aday tercih yaparken yerleştirme puanına göre hareket eder.