Eğitim - Kariyer YKS 2022 sınav giriş yerlerine nereden, nasıl bakılır? Okul yerleri nasıl öğrenilir? ÖSYM AİS ekranı

YKS 2022 sınav giriş yerlerine nereden, nasıl bakılır? Okul yerleri nasıl öğrenilir? ÖSYM AİS ekranı

Paylaş
YKS 2022 sınav giriş yerlerine nereden, nasıl bakılır? Okul yerleri nasıl öğrenilir? ÖSYM AİS ekranı

YKS sınav yerleri açıklandı. Bu yıl üniversite sınavına girecek yaklaşık iki milyon aday 18 ve 19 Haziran tarihlerinde TYT, AYT ve YDT oturumlarına katılacak. Sınava yönelik hazırlıklar hızla devam ederken, ÖSYM’den gelen haber ile ‘YKS sınav yerlerine nereden bakılır?’ ve ‘YKS sınav yeri öğrenme ekranı AİS ÖSYM’ aramaları da yoğunluk kazandı…

YKS sınavına girecek adayların merakla beklediği sınav yerleri erişime açıldı, böylelikle heyecanla beklenen bir sürecin daha sonuna gelindi. Adaylar ÖSYM’nin AİS ekranı üzerinden sınav yerlerini görmekle birlikte sınav giriş belgelerini de alabilecekler. İşte 2022 YKS sınav yerleri ile TYT, AYT ve YDT sınavına dair detaylar…

Haberin Devamı

YKS SINAV YERLERİNE NEREDEN BAKILIR?

YKS sınav yerleri, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden erişime açıldı. Adaylar T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak YKS sınav yerlerini görebilirler.

YKS SINAV YERİ ÖĞRENME EKRANI ÖSYM AİS İÇİN TIKLAYIN

2022 YKS SINAVI NE ZAMAN HANGİ GÜN SAAT KAÇTA?

YKS sınavı bilindiği üzere Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturumda gerçekleşiyor. 2022 YKS sınavı kapsamında TYT, AYT ve YDT sınan tarih ve saatleri şu şekilde:

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2022-YKS 1. Oturum (TYT), 18 Haziran 2022 Cumartesi saat 10:15

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2022-YKS 2. Oturum (AYT), 19 Haziran 2022 Pazar saat 10:15

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2022-YKS 3. Oturum (YDT), 19 Haziran 2022 Pazar saat 15:45

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından paylaşılan bilgilere göre 2022 YKS sınav sonuçları 20 Temmuz 2022’de açıklanacak. Sonrasında sınav sonuçlarını öğrenen adaylar için tercih süreci başlayacak.

Haberin Devamı