Eğitim - Kariyer ÖSYM 2022 TYT soru kitapçıkları ve cevap anahtarı yayınlandı mı? YKS soruları ve cevapları ne zaman yayınlanır?

ÖSYM 2022 TYT soru kitapçıkları ve cevap anahtarı yayınlandı mı? YKS soruları ve cevapları ne zaman yayınlanır?

Paylaş
ÖSYM 2022 TYT soru kitapçıkları ve cevap anahtarı yayınlandı mı? YKS soruları ve cevapları ne zaman yayınlanır?

YKS soruları ve cevapları 2022 Yükseköğrenim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında ilk sınav olan Temel Yeterlilik Testinin sona ermesinin ardından heyecanla bekleniyor. 18 Haziran Cumartesi saat 10.00’da başlayan üniversite sınavında adaylara sözel ve sayısal olmak üzere toplamda 120 soru yöneltilmişti. Peki, ÖSYM 2022 TYT soru kitapçıkları ve cevap anahtarı yayınlandı mı? YKS soruları ve cevapları ne zaman yayınlanır? İşte detaylar…

YKS soruları ve cevapları, TYT sınavından çıkan adayların en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. ÖSYM, sınava katılan adaylara sınav soru kitapçıklarını ve cevaplarının tamamına erişim izni verirken, sınava katılmayan vatandaşlar soru ve cevapların sadece bir kısmını görebiliyor. Şimdi gözler 2022 YTY soru kitapçıkları ve cevap anahtarı için ÖSYM’den gelecek açıklamaya çevrilmiş durumda…

Haberin Devamı

ÖSYM 2022 TYT SORU KİTAPÇIKLARI VE CEVAP ANAHTARI YAYINLANDI MI?

18 Haziran Cumartesi günü saat 12.45’te sona eren 2022 YKS TYT soru kitapçıkları ve cevap anahtarı henüz yayınlanmadı.

YKS SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANIR?

ÖSYM’den YKS soruları ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağına dair bir açıklama gelmedi. Ancak önceki yıllar baz alındığında YKS soru ve sevaplarının sınav günü ya da sınavdan bir sonraki gün açıklanması bekleniyor. Konuyla ilgili gelişmeler yaşandıkça haberimizde yer alacaktır.

AYT SINAVI SAAT KAÇTA?

2022 YKS kapsamında gerçekleşecek Alan Yeterlilik Testi (AYT) 19 Haziran Pazar günü saat 10.00’da başlayacak.

Sayısal ve sözel olmak üzere iki farklı alanda yapılacak sınavda adaylara 180 dakika süre verilecek.

Sözel bölümde öğrencilere Türk Dili ve Edebiyatı ile Sosyal Bilimler testinden 40, Sosyal Bilimler-2 testinden de 40 soru olmak üzere toplam 80 soru yöneltilecek.

Haberin Devamı

Sayısal bölümde ise adaylara 40 soru matematik, 40 soru fen bilimleri olmak üzere toplamda 80 soru yöneltilecek.

YDT SAAT KAÇTA?

YKS 2022’nin son ayağı olan Yabancı Dil Testi YDT 19 Haziran Pazar günü saat 15.45’te başlayacak. 80 sorunun yöneltileceği sınavda adaylara 120 dakika verilecek.