Sans Postasi 4 milyon TL kazandıran Altın Gol

4 milyon TL kazandıran Altın Gol

Paylaş
4 milyon TL kazandıran Altın Gol

Bayi Ahmet Devrim Balaban: “Kartları kazımak için müşterim benden bozuk para rica etmişti. ‘Altın Gol’den 4 milyon TL’lik büyük ikramiyeyi kazanınca o bozuk 1 lirayı da ‘Bu artık benim uğurlu param’ deyip benden hatıra olarak aldı.”

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde Kazı Kazan’ın ‘Altın Gol’ oyunundan 4 milyon liralık büyük ikramiyenin isabet ettiği kartın satıldığı bayi yetkilisi Ahmet Devrim Balaban, ikramiyenin çıkmasının ardından yaşanan süreci anlattı. Talihlinin isminin açıklanmasını istemediğini ifade eden Balaban, “Biz de bayi olarak şanslı kartı sattığımız için çok mutlu olduk” dedi.

Haberin Devamı

5 KARTLA ŞANSINI DENEDİ

Kandıra Çarşı Mahallesi, Çarşı Caddesi üzerinde bulunan Milli Piyango bayisine gelen kişi ‘Altın Gol’ isimli Kazı Kazan oyun kartlarından 5 adet satın aldı. Bayideki gişe yetkilisinden rica ettiği madeni parayla tek tek kartları kazımaya başlayan talihli 4’üncü 'Altın Gol' oyun kartından 4 milyon liralık büyük ikramiyenin isabet ettiğini fark etti. Bir süre heyecan ve şaşkınlık yaşayan talihli daha sonra bayiden kazımak için istediği 1 lira madeni parayı ‘Bu artık benim şanslı param oldu’ diyerek aldıktan sonra bayiden ayrıldı.

TERMİNALE OKUTUP MÜJDEYİ BEN VERDİM

Yaşanan olayı anlatan 12 yıllık Milli Piyango Bayisi Ahmet Devrim Balaban “Müşterimiz ilk önce bir üstteki sütunun ikramiye kazandırdığını sandı. Daha sonra 4 milyon liralık büyük ikramiyeyi kazandığını fark etti. O anda olayın şokuyla elindeki son Kazı Kazan’ı da kazımaya devam etti. Ben hemen kartı terminale okutarak 4 milyon lira kazandığını teyit ettim. İnanamadı, cadde üzerinde bir süre arkadaşı ile gezdiler. Doğal olarak aşırı heyecandan biraz da şok yaşadıkları için şaşkın bir haldeydiler. Daha sonra sakinleşip parayı gidip tahsil ettiler. İkramiye sahibi müşterimiz isminin gizli kalmasını istediği için burada sevinç yaşamadı. Ama biz de bayi olarak kendisi kadar mutlu olduk” diye konuştu.

Haberin Devamı

3-4 SAAT SONRA BİLE KAZANDIĞINA İNANAMADI

Yaşanan duruma pek alışık olmadıklarını ifade eden Ahmet Devrim Balaban sözlerine şöyle devam etti: “Daha önce hiç büyük ikramiye kazandırmamıştık. Kazı Kazan’dan bugüne dek defalarca 40 bin lira civarı ikramiye vermiştik. O zamanlar normal heyecanlar ve sevinçler yaşanmıştı ama bu biraz da farklı bir durum. Bizim için de alışılmış bir ikramiye değil. 4 milyon TL herkes için iyi bir para. Onlar da kendilerine çıktığına inanamadı. İkramiye çıktıktan 3-4 saat sonra bile talihli müşterimiz bize hâlâ olaya inanamadığını söylüyordu.”

BİZİM DE REKLAMIMIZ OLDU!

Büyük ikramiyenin kendi bayisinden çıkmasının ardından oyunlara bakış açısının değiştiğini anlatan Balaban, “Büyük ikramiye kazandıran bir bayi olarak biz de heyecanlıyız. Talihlimiz adına biz de çok mutlu olduk. Zaten görüyoruz ki; demek ki Kazı Kazan’dan bile 4 milyon liralık ikramiye çıkabiliyormuş. Herkese çıkabileceğini bu şekilde mahallemize gösterdik. Bizim de pozitif manada reklamımız oldu” diye konuştu.

Haberin Devamı

KARTLARI ALIP EVDE KEYİFLE KAZIYORLAR

Bazı müşterilerin farklı totemlerle şanslarını denediklerini anlatan Ahmet Devrim Balaban “Farklı uğur denemeleri ve inanışları olan müşterilerimiz var. Örneğin birçok müşterimiz kazımak için bizden madeni para istediğinde 1 liradan başka istemiyorlar. Küçük miktarlardaki paranın küçük ikramiye getireceğine inanıyorlar. Uğurlu anahtarlığıyla kazımak isteyenler var. Çatal, çay kaşığı gibi farklı objelerle kazıyanlar var. Bazıları bir deste Kazı Kazan kartı alıp evde çay kahve içerken kazımayı tercih ediyor” dedi.

UFAK UFAK OYNAYARAK BU HEYECANI YAŞAYIN!

Milli Piyango bayisi açma konusunda tavsiyelerde bulunan Ahmet Devrim Balaban şunları söyledi: “Yurdun her yerindeki esnafa bayilik öneriyorum. Oyun çeşitlerinin artması sayesinde cirolarımız çok arttı. Bu da bizler için olumlu. Yine de oyun oynamak isteyenlere fazla hırs yapmamalarını öneriyorum, çünkü herkesin şansı gelir kendisini bulur. Ufak ufak da olsa oyunlara iştirak ederek heyecan yaşamak en güzeli. Ayrıca oyun oynayanların kuponun arkasındaki açıklamalara mutlaka dikkat etmesi gerekiyor. Hasarlı kuponlar ya da barkodu silinmiş, zarar görmüş olan kuponlar sorun yaratabilir.”

Haberin Devamı