Sans Postasi 'Bizim işimiz insanları mutlu etmek'

'Bizim işimiz insanları mutlu etmek'

Paylaş
'Bizim işimiz insanları mutlu etmek'

Şans Topu’ndan 5 Nisan’da 5 milyon 400 bin TL kazandıran Bursa Osmangazi Bayisi Turan Kargın, 1990’dan beri ailece şans dağıtıyor. Bursa’nın en eski bayilerinden Kargın, 33 yıllık bayilik deneyimlerini paylaştı.

-Sizden oynayarak geçmişte ikramiye kazananların hikayeleri, yaşadıkları ilginç olaylar var mı?

Haberin Devamı

Bir yaşlı amcamız yıllar önce bizden Şans Topu oynayarak kazanmıştı. Kazandığı para ile oğluna servis minibüsü gelinine de otomobil almıştı. Bir de yanlış hatırlamıyorsam 2008 yılıydı galiba, bizim ilk büyük ikramiyemiz olarak o zamanın parası 385 bin lira kazandırmıştık. O arkadaşımız maddi olarak çok kötü durumdaydı. Piyasaya borçları olan birisiydi. Hatta artık buralardan uzaklaşmak için İstanbul’da kendisine iş bakarken bizden oynadığı kupon ile kazanmıştı. Borçlarını tamamen kapatıp kendine ev ve araba alıp yeni bir hayat kurdu.

UMUT İÇİN ŞANSINI DENİYORLAR

Büyük ikramiye kazandırınca bir bayi olarak neler hissettiniz?

İnsan gerçekten mutlu oluyor. Bayi olarak müşterimizi mutlu etmek güzel şey. Çünkü insanlar sonuçta ufak bir umut için şansını deniyor. Herkese bir şeyler kazandırmak da mümkün değil. Onlar kazanıp mutlu olduğunda biz de mutlu oluyoruz. Kazandırmak, sevindirmek hele hele büyük ikramiye vermek çok güzel bir şey. Bizim insanımız küçük şeylerden mutlu oluyor. İlk denemesinde 10 lira, 20 lira kazananlar da mutlu oluyor, gururlanıyor.

Haberin Devamı

KEYİF ALMAYA ODAKLANSINLAR

Oyunseverler şans oyunu oynarken nelere dikkat etsinler? Bayi olarak uyarılarınız nelerdir?

Şans oyunu oynarken çok paralar kazanmaya değil, keyif almaya odaklansınlar diyorum. Bunun bir şans oyunu olduğunu bilerek, iyi vakit geçirmeyi, eğlenmeyi hissederek oynamayı bilmek lazım. Herkes bu şekilde küçük bedellerle oynarsa daha güzel ve keyifli olacağını düşünüyorum. İlla ki ben kazanacağım diyerek bunu hırsla oynamanın bir mantığı yok. Şans oyunu olduğu, herkesin şansının ilk planda eşit olduğu bilinciyle oynanırsa hem mutlu olur hem de zevk alır.

BİR AMCAMIZ HER SAAT BAŞI BİR KOLON OYNAR

Şimdiye dek gördüğünüz en ilginç müşteri inanışları, oyun totemleri nelerdir?

Mesela doğduğu yerden askerlik yaptığı yere ya da çalıştığı yerlerden üniversite hayatında yaşadığı yere kadar plaka yazanlar var. Bu birçok müşterinin plaka ile şans deneme totemi. Mesela 25 senelik bir müşterimiz var. Kendisinin sabit numaraları var. 25 senedir hiç değiştirmeden her hafta aynısını oynar. Başka bir müşterimiz ise bizimle şansını dener. Biz burayı 4 kardeş işletiyoruz. Bana ‘Sen yatırma Turan ağabey yatırsın’ der. Ya da annem buradayken ‘Cemile Abla yatırsın’ diye şans denemesi yapar. Mesela kuponu bize doldurtanlar var. Onun kendisine uğur getireceğine inanıyor. Bir amcamız var, her saat başı gelip bir kolon oynuyor. Yani mesela 6 kolonu bir kerede değil, birer saat ara ile 6 saatte oynar. Bir kere bu şekilde kazanmıştı. Ondan sonra hep bu şekilde oynuyor. Onun da uğuru bu.

Haberin Devamı

ŞEFFAFLIK ÇOK ÖNEMLİ

Oyunlara ilgi son dönemde nasıl, yeni oyunların gelmesiyle ilgi arttı mı?

Milli Piyango çok canlandı. İkramiyeler yükseldi. Bu canlanma biz bayiler ve ülke için de katma değer yaratıyor. Çekilişlerin canlı yayınlanması o an izleyemesen de sonra izleyebilecek olman şeffaflık açısından çok değerli. Kazı Kazan’ın yeni oyun kartlarına ilgi iyi gidiyor. Bunda oyun kartlarının kalitesi de önemli.

BAYİLİK EMEK İSTER

Türkiye’nin her yerindeki esnaflara bayilik almalarını önerir misiniz?

Haberin Devamı

Gerçekten bu işi severek yapmak isteyen, bu işe emek vermek isteyen insanlara tavsiye ederim. Bir meslek olarak görüp, emek verecek insan bu işten geçimini sağlar. Bölgelerinde yakınlarında bayi yoksa ben şahsen tavsiye ederim.

ÇOK KAZI KAZAN KARTI KAZIDIM

Kendiniz de oyun oynar mısınız?

Ara sıra ben de şansımı deniyorum. Özellikle de yüksek devirli dönemlerde şansımı deniyorum. Hatta bazen ‘ya bana çıkarsa’ diye hayallerim de oldu. Kazı Kazan oynamayı da severim. Kendime koliyle kazıdığım oldu. Şimdi mesela Çılgın Sayısal Loto rekora gidiyor bu hafta epey bir oynayacağım.

SON TALİHLİ İLE İŞLER YÜZDE 25 ARTTI

Bayi olarak son büyük ikramiyemizi Şans Topu’ndan verdik. 5,4 milyon TL çok iyi bir ikramiye. Güle güle harcamasını diliyoruz. Sisal Şans yetkilileri bana talihlinin çekini aldığı bilgisini verdi. Kim olduğunu bilmiyoruz. Zaten kendisi ortaya çıkmayana da saygı duyarız. Yine de gelse bir çayımızı içse, sohbet etmek isterim. Kuponu nasıl oynadığını dinlemek isterim. Bu ikramiye bizim işlere olumlu yansıdı. Bize çıktığı duyulunca Şans Topu oyununda yüzde 25 civarı bir artışımız var.

Haberin Devamı