Sans Postasi 'Kazandıran bayi' olarak tanınındı, işleri artınca ikinci şubesini açtı

'Kazandıran bayi' olarak tanınındı, işleri artınca ikinci şubesini açtı

Paylaş
'Kazandıran bayi' olarak tanınındı, işleri artınca ikinci şubesini açtı

Manisa’nın Soma ilçesinde, şans oyunları bayisi Uğur Sazak (65), verdiği büyük ikramiyeler ile dikkati çekiyor. Kentte ‘kazandıran bayi’ olarak tanınan Sazak, taleplere yetişebilmek için ilçede ikinci şubesini açtı. İşte 32 yıllık bayi Sazak’ın anlattıkları.

Soma ilçesi Nihat Danışman Mahallesi Atatürk Caddesi’nde hizmet veren ‘Uğurlu Bayi’ adlı şans oyunları gişesi kazandırdığı ikramiyeler ile dikkat çekiyor. Bayi sahibi evli, 2 çocuk babası Uğur Sazak, kazandırdığı büyük ikramiyeleri dükkanının çeşitli yerlerinde bir gurur tablosu gibi sergiliyor. Kazandırdığı büyük ikramiyelerin kupon görsellerini bayisinin duvarına asan Sazak, müşterilerine kazandırmanın mutluluğunu yaşıyor. Kentte ‘kazandıran bayi’ olarak tanınan Sazak, taleplere yetişebilmek için ilçede ikinci şubesini açtı.

Haberin Devamı

BİR ŞEYLER KAZANDIRDIKÇA TANINIRLIĞIMIZ ARTIYOR

İkramiye kazananlardan bir kısmının Soma’ya yatırım yaptığını bir kısmının da kendisine yatırım yaptığını ya da evlendiğini dile getiren Sazak, büyük ikramiye kazandırdığında yaşadığı mutluluğu anlattı. Kazandırdıkça kentte bayinin isminin daha çok kişi tarafından duyulduğunu dile getiren Sazak, “Kazandırdıkça mutlu oluyorum ve bayimizden satılan biletlere çıkan ikramiyeler duyuldukça satışlarımız artıyor. Kentte ‘kazandıran bayi’ olarak tanınmak beni mutlu ediyor. Arada kendim de oynuyor ve şansımı deniyorum. Yılını hatırlamıyorum ama en son 13 bin lira kazanmıştım. O zaman için tatminkar bir miktardı” ifadelerini kullandı.

BAZEN KAZANANLAR FARKINDA BİLE OLMUYOR

Haberin Devamı

Bayiden son olarak Milli Piyango’nun yılbaşı çekilişinde 120 bin TL ikramiye kazandırdığını anlatan Uğur Sazak, “32 yıldır bu işi yapıyorum. Bugüne kadar benim bilebildiğim kadar 7 kez büyük ikramiye kazandırdım. Son olarak 2020 yılında Milli Piyango yılbaşı çekilişinde 120 bin TL ikramiye kazandırdım. Geçen 8 Haziran’da ‘Milyonerler Kulübü’ adı verilen Kazı Kazan oyunumuzdan 2 milyon TL kazandırdım. Kazanan kişi farkında değildi, biz kartını kontrol edip uyardıktan sonra kazandığının farkına vardı. Kendime çıkmış kadar mutlu oldum” diye konuştu.

MÜŞTERİLERİN UĞUR DENEMELERİ

Şans oyunu oynayan bazı müşterilerinin ilginç totemleri olduğunu dile getiren Sazak, “Müşterilerimin ilginç totemleri var. Bazıları ‘Uğurlu Bayi’ isminden dolayı çıktığını düşünerek oynuyor, bazıları ise terminale okutmadan önce dua ediyor. Kağıdın arkasına dua yazan ve başının üzerinde döndürdükten sonra oynayan müşterilerime de şahit oldum” açıklamalarında bulundu.

2 MİLYON KAZANDI KARTI BIRAKIP GİTTİ

Milyonerler Kulübü’ adlı oyundan 2 milyon TL kazanan müşterisinin verdiği tepkiyi hâlâ unutamadığını anlatan Sazak, o günü şöyle anlattı: “8 Haziran günü ‘Milyonerler Kulübü’nden 2 milyon TL kazanan müşterim, ‘2 milyon kazandın’ dediğimizde bileti bırakıp gitti. Peşinden gidip, kazandığını söyledik. ‘Ben o bileti kaybederim sizde kalsın’ dedi. O an telaşlı ve çok heyecanlıydı. Olayın şokunu atlattıktan 2-3 saat sonra gelip bizden şanslı kartını aldı. İkramiyesini tahsil edip çok mutlu oldu. Biz de bize çıkmış kadar sevindik.”

Haberin Devamı

ACELEYE GETİRMEDEN KONTROL ETMEK ŞART

Oyunseverlerin şans oyunu oynarken dikkat etmesi gerektiği konularla ilgili de uyarılarda bulunan Sazak, “Oyunseverlerin en büyük hatası özellikle Kazı Kazan oyununda kazıdıkları zaman aceleye getirip kartı hemen atmaları. Gözden kaçırdıkları çok oluyor, bu nedenle ne olursa olsun bizdeki terminale okutmalarını öneriyorum. Milli Piyango biletlerini ise düzgün bir şekilde saklamaları gerek. Pantolon cebinde unutup çamaşır makinasında yıkanan biletleri duyuyoruz. Bilet yıpranınca terminal okumuyor. Bu konulara dikkat etmeliler” dedi.

İŞLERİMİZ ÇOK İYİ 3'ÜNCÜ TERMİNALİ SİPARİŞ ETTİK

Yeni oyunların gelmesiyle müşterilerinin ilgisinin de çok arttığını dile getiren Sazak şöyle konuştu: “Çok yoğunuz. İlgi bu sıralar çok arttı. 5 kişi çalışıyoruz. İkinci terminali getirdik ve üçüncü terminal için talepte bulunduk. Soma’ya ikinci şubemizi açtık. Türkiye’de en çok kazandıran 3’üncü bayiyiz. Hemen hemen Soma’da kazandırmadığımız insan kalmadı. Yetişmekte zorlanıyoruz. Türkiye’nin her yerindeki esnafa bayilik almasını öneririm. Ailemi buradan geçindiriyorum. Talep etmeleri halinde maddi olarak yararlı olacağını düşünüyorum.”

Haberin Devamı

UĞURLU BAYİNİN GURUR TABLOSUNDAN SEÇMELER

  • 2007 yılında Sayısal Loto’dan 569 bin TL 
  • 2009 yılında Şans Topu’ndan 540 bin TL
  • 2012 yılı Milli Piyango yılbaşı çekilişinden 50 bin TL 
  • 2017 Milli Piyango yılbaşı çekilişinden 100 bin TL
  • 2017 Sayısal Loto’dan 1 milyon 684 bin TL 
  • 2017 Şans Topu’ndan 734 bin TL k
  • 2018 On Numara’dan 327 bin TL 
  • 2020 Milli Piyango yılbaşı çekilişinden 120 bin TL 
  • 2020 Kazı Kazan’dan 200 bin TL 
  • 2021 Şans Topu’ndan 3 milyon 927 bin TL
  • 2022 Kazı Kazan’dan 2 milyon TL kazandırdı.