Sans Postasi Kazandırmanın mutluluğu çok başka

Kazandırmanın mutluluğu çok başka

Paylaş
Kazandırmanın mutluluğu çok başka

Adana Bülent Angın Bulvarı’ndaki Volkan Büfe’nin sahibi 25 yıllık esnaf Orhan Üren, bayi olarak kazandırmanın hazzını yaşıyor: “Biletine ikramiye çıkan ailenin mutluluğu görülmeye değerdi. Bu gurur bayi olarak bize yeter.”

Bayinizden satılan bir Milli Piyango biletine 5 milyon lira ikramiye çıktı, o an yaşananları anlatır mısınız?

Haberin Devamı

Evet, bir müşterimizin biletine 5 milyon lira ikramiye isabet etti. Talihli müşterimiz büyük bir sevinçle büfeye geldi ve kendisine ikramiye çıktığını söyledi. Biz de bir kez kontrol edip emin olduktan sonra kendisine tahsilat için yapması gerekeni anlattık. Açıkçası biz çok mutlu olduk, ikramiye kendimize çıkmış gibi sevindik. Müşterimiz buradan ailesiyle birlikte mutlu mesut ayrıldı. Bu da bizim için bir gurur kaynağı oldu.

KAZANDIRDIKÇA MÜŞTERİLERİMİZ DE ARTTI

Büyük ikramiye kazandırınca bir bayi olarak neler hissettiniz?

Aslında dediğim gibi kendime çıkmış kadar sevindim. Bu işin keyif veren yanı da bence bu. Daha önce bayilerin böyle dediğini duyduğumda tam inanmıyordum. Ama benim büfemden ikramiye çıkınca o mutluluğu ben de aynen hissettim. Para bana çıkmamış olsa da o mutluluğa aracı olduğum için ben de çok sevindim. İşin eğlenceli tarafı da bence bu. Ayrıca biz kazandırdıkça müşterilerimiz de arttı.

Haberin Devamı

BURADAN BİR ESNAFI ERKEN EMEKLİ ETTİK!

Sizden oynayarak geçmişte ikramiye kazananların hikayeleri, yaşadıkları ilginç olaylar var mı?

Büfemize gelip, ‘Bana çıkmaz ama yine de oynayalım’ diyerek şansını deneyenlerden çok güzel para kazananlar oldu. Büyük meblağ kazananlar arasında işini bırakıp hayatına bir emekli gibi devam edenler dahi var. Örneğin bizim burada tezgah açıp ticaret yapan bir müşterimiz vardı, tek bir Milli Piyango bileti aldı ve çok ciddi bir para kazandı. Ertesi gün gelip ‘Bu tezgah artık sana emanet’ dedi ve işi bıraktı. Biz de bayi olarak istiyoruz ki herkesin başına böyle tatlı şeyler gelsin.

BİR GÜN BANA DA ÇIKABİLİR

Siz kendiniz de oyun oynar mısınız? Yüksek devirli dönemlerde şansınızı dener misiniz?

Arada sırada şansımı denerim. Fakat bana henüz büyük bir ikramiye isabet etmedi. Belki de ileride çıkar. Örneklerini yaşıyoruz. İnsanların bir anda hayatı değişebiliyor. Kimbilir şans bileti satana da bir gün gülebilir.

ACELEYE GETİRMEYİN!

Oyunseverler şans oyunu oynarken nelere dikkat etsin? Bayi olarak uyarılarınız nelerdir?

Bana göre en önemli şey bilet ve kuponların arkasında yazan kuralları dikkatli bir şekilde okumak. Çünkü bazı müşterilerimiz kuralları bilmedikleri için biletlerine ikramiye çıktığını fark edemeyebiliyorlar. Bu durumlarda biz müşterilerimizi hemen uyarıyoruz. Müşteriler, bu yaklaşımımızdan dolayı bizi tercih ediyor ve bize güveniyor. Özellikle Kazı Kazan kartlarında acele ile ikramiyeler gözden kaçabilir, bunları bizim terminallere okutmak en güvenilir yol.

Haberin Devamı

KEYİFLİ TOTEMLER VAR

Şimdiye dek gördüğünüz ilginç müşteri inanışları veya oyun totemleri neler?

Bayi olarak gülümseyerek karşılıyoruz. Bu oyunları oynayanlar arasında elbette kendince totem yapanlar oluyor. Mesela Kazı Kazan kartı alan bir müşterimiz hep aynı parayla kazımak, her zaman durduğu tarafta durmak gibi uğur denemeleri yapıyor. Bir de sayısal oyunları ortalama hep aynı saatte oynamak gibi inancı olan kişiler var. Bunlar da işin keyifli yanı.

YENİ OYUNLAR İLGİ ÇEKİYOR

Oyunlara ilgi son dönem nasıl, Kazı Kazan oyunlarında çeşitliliğin artması oyunlara talebi etkiledi mi?

Haberin Devamı

Bu işte çeşitlilik önemli. Özellikle yeni Kazı Kazan oyunlarının çıkması bize maddi açıdan büyük kazanç sağladı. Çünkü insanlar yeni oyunları merak ediyor. Böylelikle daha fazla oyun oynanıyor. İlgi canlı tutulmuş oluyor. İnsanlar yeni oyun gördükçe denemek istiyorlar. Bu cirolarımızı pozitif etkiliyor.

GÜLERYÜZ ŞART

Türkiye’nin dört bir yanındaki esnaflara da bayilik almalarını önerir misiniz?

Tabii ki öneriyorum. Esnafların bayilik alarak ticaret hacimlerini artırabileceğini biliyorum. Çünkü yıllardır bu işi yapıyorum ve mutluyum. Eğer bu işi dürüst bir şekilde yaparlarsa düzenli biçimde para kazanırlar. Fakat kolay bir iş olmadığını hep sabırlı ve güleryüzlü olmak şartı ile başarılı olabileceklerini de belirtmek isterim.

GERÇEK HİKAYELER ETKİLEYİCİ OLUYOR

Müşteri anılarınızdan unutamadıklarınız var mı?

Son olarak 5 milyon liralık ikramiyeyi verdiğim an çok güzeldi. İnsanların kazandığı andaki yüzündeki o mutluluk ifadesini unutmayacağım. İnşallah başkalarına da daha büyük ikramiyeler veririz. Bunun için çabalıyoruz. Bazı insanlar ‘Bana asla çıkmaz’ gibi şeyler söylüyorlar. Hemen onlara bu yaşanmış örnekleri anlatıyorum ve ikramiye ödeme fişlerini gösteriyorum. Bunlar yaşanmış gerçek hikayeler olduğu için çok etkileyici oluyor. Müşterilerde bir farkındalık yaratıyoruz. Bu işi yaptığım için bayi olarak çıkma ihtimalinin olduğunu biliyorum. Dolayısıyla herkes şansının denesin.

Haberin Devamı