Sans Postasi Talihlinin ilk tepkisi: Abi tansiyonum mu çıktı?

Talihlinin ilk tepkisi: Abi tansiyonum mu çıktı?

Paylaş
Talihlinin ilk tepkisi: Abi tansiyonum mu çıktı?

Yalova'da 1999'dan beri şans oyunları bayiliği yapan Turan Tomruk, son olarak Kazı Kazan’dan kazandırdığı 2 milyon lira büyük ikramiyenin öyküsünü anlattı. Kazanankişi, dükkana gelip, ‘Abi yanlış mı görüyorum, tansiyonum mu çıktı, ikramiye mi kazandım?’ diye sormuş.

Bayinizden son olarak Milyonerler Kulübü'nden 2 milyon ikramiye çıktı, O olayı anlatabilir misiniz, neler yaşadınız?

Haberin Devamı

Geçen ay, bir pazartesi akşamıydı. Saat 20.40 civarı bir arkadaş geldi. Kazı Kazan’ın Milyonerler Kulübü kartlarından istedi. Ben elimdeki kartları uzattığımda alttan ve en üstten olmak üzere ikişer tane almak istedi. Fakat son kartı çekerken eline iki kart birden geldi eline. Bırakıp bırakmamak arasında o an kısa bir tereddüt yaşadı ama hemen ‘Bunu da alıyorum’ dedi ve toplamda beş adet 30 TL’lik Milyonerler Kulübü kartı aldı. Sonra gitti, 5-10 dakika sonra dükkana geldi, ‘Abi benim acaba tansiyonum mu çıktı, yanlış mı görüyorum, burada fazla bir ikramiye var, ben bunu tam çözemedim. 2 bin lira mı 20 bin liramı göremedim. Sen kontrol eder misin?’ dedi. Aldım kartı elime baktım ‘2 milyon lira büyük ikramiye bu’ dedim. Önce inanmadı ‘Hadi canım, kafa bulma benimle filan’ dedi. Ben de o an ona nasıl kazandığını göstermek isterken bir de baktım, rengi gitti geldi, hafiften böyle bir titreme falan o da bana ‘Abi sandalyede oturabilir miyim?’ dedi. Nefes alması bile değişti. Adrenalin salgısı başladı herhalde.

Haberin Devamı

Bir su içti hâlâ inanamıyor ‘Abi doğru bu değil mi 2 milyon lira emin misin?’ diyor. Ben de eminim dedim. ‘Nasıl yapacağız bunu, nerden alıyoruz sen veriyor musun?’ dedi. Ben bunu ödeyemem ama bizim terminalden sana çıktı vereceğim sen onunla İstanbul’da Halk Bankası’ndan paranı tahsil edeceksin diye anlattım. Benden aldığı beş kartın dördüne 2 milyon liranın haricinde ayrıca 330 TL daha ikramiye çıktı. Sonra da ‘Abi ben bu gece heyecandan uyuyamam, hemen Pendik’e kalkan 21.30 gemisine bineyim gideyim de İstanbul’a gideyim. Sabaha bankanın kapısında olurum, hala şoktayım inanamıyorum. Haberleşiriz abi’ dedi ‘Hayırlı uğurlu olsun kardeşim, güle güle kullan istersen birlikte hatıra amaçlı bir fotoğraf çektirelim’ dedim ‘Ben pek bilinsin duyulsun istemiyorum’ dedi. Ben de bayi olarak müşterimin bu hassasiyetine saygı duydum, vedalaştık, uğurladım gitti. Aşağı yukarı yaşı 45-50 yaşlarındaydı. Bir daha da kendisini görmedim. Bana düşen ‘Güle güle harcasın’ demek.

BİR SABAH GELDİM BAKTIM TALİHLİM KAPIDA BEKLİYOR

Haberin Devamı

Sizden oyun oynayarak daha önce ikramiye kazananların hikayeleri, yaşadıkları ilginç olaylar var mı?

Ben 1999’dan beri Sayısal Loto bayiliği yapıyorum. Elbette çeşit kereler kazandırdım. Bir kere On Numara oyunundan ikramiye verdim. Bir de Şans Topu’ndan iyi bir büyük ikramiye vermiştim. On Numara’dan kazandırdığım talihliyi hiç görmedim. Ama bir gün sabah geldim dükkânı açıyorum karşımda birisi beni bekliyor. O kişi ‘Benim abi, Şans Topu’nda ikramiye bana senin bayiden çıktı’ dedi. Tebrik ettim kendisini. Buradan daimi bir müşterimizdi. Ben yıllardır buradayım Yalova’nın yerlisiyim. Biz mahalle esnafıyız. Çıraklıktan beri 12 yaşından bugüne işin içindeyim. Talihli kişi Yusuf adlı bir kardeşimizdi ona da bu süreçte destek oldum. Eşi ile birlikte tahsilata gittik. O zaman Çiftlikköy’den iki tane daire aldılar o parayla.

'AH O BİLETİ BEN ALSAM' DİYE DÜŞÜNMEM ASLA!

Büyük ikramiye kazandıran bir bayi olarak neler hissettiniz?

İnsan ister istemez bu işi yaptığı için kazandırdığı zamanlar yüreğini hoş bir duygu kaplıyor. Bazıları, ‘Keşke bu bana çıksaydı, gözümün önünde duruyordu, ah o bileti ben alsaydım’ filan gibi duygular yaşıyor. Bu duygu yok bende. Ben bu işi yapıyorum bazı oyunlar elbette kazandıracak. Dolayısıyla ben satıcı taraftayım. Burada ikramiye veriyoruz, ödeme yapıyoruz ama asla kıskançlık duygusu olmuyor. Hatta ben her kazandırdığımda ‘iyi ki benden çıktı’ diyorum. İstanbul’da Nimet Abla gişesi varsa Yalova’da da Turan Abi gişesi marka olsun isterim.

Haberin Devamı

İLK OYUNU KENDİME OYNARIM

Kendiniz oyun oynar mısınız yüksek devirli dönemlerde şansınızı dener misiniz ?

Ben sabah terminali ilk açtığımda bağlantıyı kontrol etmek maksadıyla her gün bir sıra kendim için Sayısal Loto oynarım. Hem ilk müşteri gelince çok beklemesin diye oynarım hem de bu benim kendime yönelik bir alışkanlıktır. Bugüne kadar çok kazandırdım ama kendime çok büyük bir ikramiye çıkmadı. Bir de çok devirli haftalarda miktar aşırı büyüyünce bir kolon yerine kızım ve eşim için toplam üç kolon oynuyorum.

Haberin Devamı

KAZI KAZAN'IN İYİ TARAFI ÇEKİLİŞİ BEKLEMEK YOK

Oyunlara ilgi son dönemde nasıl?

Oyunlara ilgi mevcut ortamda yükseliyor. Eskiden Kazı Kazan oyunu tek tipti ve biraz eski kalmıştı. Şimdi çok seçenek var. Bu yeni tip kartlar çıktığı için insanların Kazı Kazan’a ilgisi epeyi arttı. Bir de Kazı Kazan’ın şöyle güzel bir tarafı var, sonuca hemen ulaşıyorsunuz. Yani oyunu alıp cebime koyayım, çekilişi bekleyeyim gibi bir süreç yok. Geliyor kazıyor, çıktıysa parasını alıyor hemen. Bu yüzden de Kazı Kazan’ın cazibesi şu sıralar çok fazla. Biz de bu ilgiden memnunuz.

BU İŞİN BİR FORMÜLÜ YOK

Oyunseverler şans oyunu oynarken nelere dikkat etsinler bayi olarak uyarlarınız neler?

Neticede her şeyden önce bu işlerin şans ve talih işi olduğunu kimse unutmasın. İnsanlarda şöyle bir olay var diyorlar ki ‘Abi hangisini oynarsam kazanırım?’ ben de diyorum ki ‘Öyle bir şey olsa ben hangisinden kazanacağını bilsem sabahın altısında yedisinde gelip gece yarısına çalışır mıyım?’ Oyunseverler bunun bir şans oyunu olduğunu unutmamalı. Bu işin bir formülü de yok zaten. Bunu para kazanayım her aldığım bilete bir şey çıksın noktasına getirmesinler.

ÇEŞİT ÇEŞİT ŞANS DENEMELERİ

Şimdiye kadar gördüğünüz en ilginç müşteri, inançları, oyun totemleri neler?

Her insanın, müşterinin kendine göre tarzı var. Mesela birisi gelir alır eline 19’uncu sıradaki bileti alır. Kimisi Kazı Kazan için kartın altındaki seri numarasından bir şeyler çıkacağına inanıyor. Ya da daha önce denediği uğurlu sayıları ile oynayanlar oluyor.

MÜŞTERİYE TEMASI OLAN BAYİLİK ALSIN

Esnafa bayilik almasını önerir misiniz?

Aslında cevabı evet; öneririm ama öncelikle bu işi sevmeleri lazım. Burada bayilik yapılacak yerin konumu, dükkan açısından da bazı şeylerin müsait olması lazım. Bizim burada iş yapmamızın sebeplerinden bir tanesi vatandaşa ilgi göstermemiz. Gelirsin, alırken oyununu seçebilirsin. Pazarda domatese temas etmek gibidir bu. Bazı bayiler oyunu ya da sıradaki kartı uzatıp veriyor. İnsanlar bunu pek fazla tercih etmiyor.