Sigorta Konut sigortası yaptıracaklar dikkat!
Paylaş
Konut sigortası yaptıracaklar dikkat!

Konut sigortası, sadece ev sahipleri için değil kiracılar için de büyük önem taşıyor. Evi ve içindeki eşyaları pek çok riskte karşı koruyan bu sigorta ürünü, kiracılara da geniş teminatlar sunuyor. Fakat toplumda isteğe bağlı olarak yapılan konut sigortalarının oldukça pahalı olduğu düşüncesi hâkim. Oysa 200-250 bin TL’lik bir konut için yıllık ortalama 140 TL’ye konut poliçesi yaptırmak mümkün. Bunun yanında değerli eşyalarınızı da poliçenize ek teminat olarak ekleyebilirsiniz. Konut sigortası yaptırırken bazı noktalara dikkat etmek etmekte fayda var.

• Konut sigortaları, içerdikleri teminatlara ve ek hizmetlere bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Bu nedenle ihtiyaçlara göre ek teminatlar talep edilmeli.

Haberin Devamı

• Konut sigortasının fiyatı; binanın yapı tarzı, brüt metrekaresi, kullanım şekli, yapının bulunduğu il ve ilçeye bağlı olarak değişiyor.

• Sigortada yapının satış fiyatı değil, inşa bedeli baz alınıyor. Evinizi satış fiyatı üzerinden sigortalatmanız durumunda aşkın sigorta söz konusu olur ve fazla prim ödemek durumunda kalabilirsiniz.

• Ev içindeki eşyalar da konut poliçesi kapsamına dâhil edilebilir. Eşya sigorta bedeli belirlenirken konutta bulunan eşyaların günümüz şartlarında yeniden alım değeri düşünülerek bedel tespiti yapılmalıdır.

• Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararlar, poliçenizde belirtilmiş limitler dâhilinde teminat altındadır. Bunların dışında kalan tüm teminatlarda oluşan riskleri minimuma indirmek için konut sigortası yaptırılmalı.

Haberin Devamı

• Evin birtakım özelliklerine göre konut sigortası indirimli olarak yaptırılabilir. Örneğin alarm sistemi, fiyat açısından avantaj sağlıyor.