Sigorta Sigorta dolandırıcılığına dikkat
Paylaş
Sigorta dolandırıcılığına dikkat

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, dolandırıcıların ‘sahte web sitesi’ üzerinden, ‘sahte’ kefalet sigortası düzenleyerek vatandaşları mağdur ettiğini açıkladı.

Vatandaşlara uyarıda bulunan Benli, “Birliğin adı kullanılarak ‘sahte’ sigortacılık faaliyetleri yürütüldüğü ve vatandaşlara ‘sahte poliçe’ satıldığı yönünde şikayetler var. Birliğimizin tek web sitesine www.tsb.org.tr adresinden ulaşılıyor. Bunun dışındakilere itibar etmeyiniz” dedi.

Haberin Devamı

HUKUKİ GİRİŞİM BAŞLATTI

Dolandırıcıların, sigorta ürünlerine olan teveccühü kötüye kullanmalarına izin vermeyeceklerini vurgulayan Benli, şöyle konuştu:

“TSB’nin adını kullanarak https://sigortabirligi. org.tr/ adresiyle sahte web sitesi açan dolandırıcılar, ‘sahte poliçe’ düzenliyor. Vatandaşlar, kare kodlar aracılığıyla aynı web sitesinden sigorta poliçelerinin sorgulamasını da yapabildikleri için durumdan şüphelenmiyorlar. TSB olarak konuyla ilgili hukuki girişimleri yaptık. Söz konusu sitenin kapatılmasını sağladık. Milletimizin zarar görmemesi için sonuna kadar takipçisi olacağız.”