Dünya El Kaide'den intikam yemini

El Kaide'den intikam yemini

Paylaş
El Kaide'den intikam yemini

El Kaide örgütünün üst düzey ideologlarından biri, Usame bin Ladin'in intikamının alınacağı açıklamasında bulundu

Aşırı dincilere ait internet sitelerinde, Bin Ladin için uzun bir methiye eşliğinde açıklamalar yapan 'Esad El Cihad2' takma adlı kişi, "İslam'ın Şeyhi'nin öldürülmesinin öcünün alınacağı" sözünü vererek cihadın sona erdiğini düşünen herkesin biraz beklemesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Bu açıklamayla birlikte, Bin Ladin'in ölümü de cihatçılar tarafından ilk kez kabul edilmiş oldu.

Militanlara ait internet sitelerinin düzenli olarak 'Esad El Cihad2' isimli kişiyle, 'Cihadı sürdürmenin protokolleri' üzerine yapılan uzun söyleşiler yayımladığı kaydedildi.

TALİBAN DA TEHDİT ETTİ

Taliban Sözcüsü İhsanullah İhsan, bilinmeyen bir yerden Fransız AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, "Eğer Bin Ladin şehit olduysa, ölümünün intikamını alır, ABD ve Pakistan hükümetlerine ve güvenlik güçlerine saldırılar düzenleriz" dedi. İhsan, "Bu insanlar İslam düşmanıdır" diye konuştu.

Taliban sözcüsü, "Eğer Bin Ladin şehit olduysa bu bizim için büyük bir zaferdir çünkü hepimizin amacı şehit olmak" dedi.

Haberin Devamı

CIA: İNTİKAM ALMALARI NEREDEYSE KESİN

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı Leon Panetta da, El Kaide'nin Usame bin Ladin'in öldürülmesinin intikamını almasının "Neredeyse kesin" olduğunu söyledi.

Panetta, "Bin Ladin ölse de El Kaide ölmedi. Teröristler kesinlikle onun intikamını almaya çalışacaktır. Dikkatli ve kararlı olacaklardır" diye konuştu.

PAKİSTAN'DA PATLAMA: 4 ÖLÜ

Taliban'ın saldırı tehdidinde bulunduğu saatlerde, Pakistan'ın kuzeybatısındaki bir cami yakınlarında meydana gelen patlamada 1 kadın ile 3 çocuk hayatını kaybetti.

Bin Ladin'in öldürüldüğü Abbottabad kentinin yaklaşık 50 kilometre batısındaki Çarsadda kasabasındaki bombalı saldırıda 2'si polis 5 kişi de yaralandı. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

HAMAS KINADI

Gazze Şeridi'ni kontrol eden Hamas da, Bin Ladin'in öldürülmesini kınayarak, operasyonu "Kutsal Arap liderine yönelik suikast" olarak nitelendirdi.

Hamas hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye, "Herhangi bir Müslüman'a veya mücahide suikast düzenlenmesini şiddetle kınıyorum" diyerek, Bin Ladin'e "Allah'tan rahmet" diledi.