Spor Elazığ Hedefspor'dan ırkçı söylem iddialarına yalanlama

Elazığ Hedefspor'dan ırkçı söylem iddialarına yalanlama

Paylaş
Elazığ Hedefspor'dan ırkçı söylem iddialarına yalanlama

Türkiye Kadınlar 2'nci Futbol Ligi Güneydoğu Anadolu grubunda geçen cumartesi günü Elazığ'da oynanan Elazığ Hedefspor- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi maçında çıkan olayların ardından Diyarbakır ekibinin yetkililerinin 'siyasi ve ırkçı saldırılara maruz kaldıkları' yönündeki açıklamalarına, Elazığ ekibinden yalanlama geldi. Elazığ ekibinin yönetici, antrenör ve futbolcuları, kesinllikle siyasi ve ırkçı bir söylem kullanılmadığını söyledi

Elazığ Atatürk Stadyumu sentetik çim sahada Elazığ Hedefspor ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesispor arasında geçen cumartesi günü oynanan karşılaşma, çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi. Çıkan olaylarda Diyarbakır ekibinden 7, Elazığ ekibinden de 7 futbolcu çeşitli yerlerinden yaralandı. Olaylarda Diyarbakır ekibinden Devran Görmez ile Hividar Ödüngit’in bacaklarının kırıldığı belirtildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesispor yetkilileri, siyasi ve ırkçı söylemlerle saldırıya uğradıklarını iddia etti. Teknik Direktör Filiz Atay, Elazığ’da çok kötü şeyler yaşadıklarını belirterek, "Sözlü ve fiili saldırılara maruz kaldık. İlk yarıda sözlü şiddet gördük. Kızlarımıza siyasi içerikli hakaret ve saldırılarda bulundular" dedi.

Elazığ Hedefspor, yöneticileri, antrenörü ve futbolcuları, siyasi ve ırkçı söylemlerde bulundukları iddialarını yalanladı. Hedefspor Kulüp Başkanı Alaattin Çimen, "Rakimiz bir çok söylemde bulundu. Irkçı hakaretler edildiğini söylediler. Bunların hepsi yanlış. Diyarbakır Büyükşehir Belediye takımı bilindiği üzere Türkiye Futbol Federasyonu’na bağlı bir kulüp. Yanlarına da Mezopotamya Kulüpler Birliği ki, bu birlik özellikle belirtiyorum TFF’ye karşı kurulmuş bir birliktir ve kendisini Mezopotamya Kulüpler Birliği Başkanı sayın Hüseyin Kaya’nın maçı izlemeyip yorumlarda bulunması çok manidardır" dedi.
Hedefspor antrenörü Feti Ahmet Çakar, ilk maçta Diyarbakır’da 6-0 yenildiklerini ancak Cumartesi günkü maçta skorun 2-2 olmasını karşısında rakiplerinin antrenörü Filiz Atay’ın maçın hakemi tarafından sahadan uzaklaştırmasından kendilerini sorumlu tuttuğunu söyledi. Çakar, şöyle dedi:
"Bu olaylar gerçekten çok abartıldı. Maçın orta hakemi Filiz Atay’ı tribüne göndermesiyle Atay, bizim yedek kulübesine gelip, değişik değişik hareketler yaptı. Elini kaldırdı ben elini ittim. Fotoğraf karesinde de var zaten. Yani öyle bir olay olmadı. Onların çeşitli söylemleri var. Bu futbolcular eğer kanlar içindeyseler nasıl Diyarbakır’a kadar gittiler? Onlar bize ’Diyarbakır’a geleceksiniz göreceksiniz’ gibi sözler söylediler. Biz Diyarbakır’a da gideriz. Türkiye bizim, memleket bizim, biz Diyarbakır’a da gideceğiz, Mardin’e de gideceğiz, Antep’e de gideceğiz. Bizim böyle olaylarla bir işimiz olmaz. Asla da olamaz" dedi.

’NE IRKÇILIĞI BEN DİYARBAKIR ÇOCUĞUYUM’

Elazığ Hedefspor oyuncularından ve Fırat Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği 3’üncü sınıf öğrencisi olan Cahide Elaltunkara, ırkçı söylemlere karşı çıktığını ve kendisinin de Diyarbakırlı olduğunu söyledi. Elaltunkara, "Diyarbakır maçında ben de oynadım. Hani birçok ithamda bulundular. Birçok suçlamalar yaptılar ırkçılıkla ilgili. Hiçbirine katılmıyorum Diyarbakırlı olarak bir Diyarbakır çocuğu olarak yapılan hiçbir iddiaya katılmıyorum. Şimdi sayın Filiz Hanım’a söylüyorum ki, bir Diyarbakırlı olarak eğer bir ırkçılık yapıldıysa ben neden 3 senedir buradayım? Ve ben neden 3 yıl boyunca hiçbir olaya karışmadım ve ben neden hiçbir zaman dışlanmadım burada. İnsanların biraz kendini sorgulaması ve biraz kendine dönüp bakması lazım. Karşıyı itham etmeden önce biz ne yaptık ki ne gördük demeleri lazım ki biz hiçbir şey yapmadık. Allah korkusu olan bir insanın bakıp biz ne yapıyoruz diye kendilerine sormaları lazım" dedi.

Futbolcuflardan Hidayet Özdemir, Diyarbakırlılar’ın iddialarını yalanlayarak, kavga sırasında siyasi ve ırkçı sözler söylenmediğini söyledi. Özdemir, "Kesinlikle hiçbir şekilde hiçbir arkadaşımız ne teknik heyetimiz ne futbolcu arkadaşlarım Kürt kimliğine dair kimseye tek bir kelime etmemiştir. Hiçbir hakarette de bulunmamıştır" dedi. Özdemir, Diyarbakır takımının Diyarbakır’a gittiklerinde aldıkları skorun hesabını veremeyecekleri için Kürt kimliğini kullandıklarını iddia ederek, "Bunlar orada bunun hesabını veremeyeceklerini anladıkları için, Kürt sorununu ortaya atarak olayı bu şekilde büyüttüklerini düşünüyorum. En azından ellerini vicdanlarına koysunlar Bizi ırkçı olarak addetmesinler. Bize yakışmaz, Bizim Elazığımıza da yakışmaz, bizim futbolcularımıza da yakışmaz. Biz bize yakışmayanı yapmadık. Onlar bu kimliğin arkasına sığınarak provokasyon yapmıştır ve kendilerini haklı duruma düşürmek için bu meseleyi ortaya atmıştır" dedi.

Haberin Devamı