Gündem Elazığ'da kardan kapanan yollar açılıyor

Elazığ'da kardan kapanan yollar açılıyor

Paylaş
Elazığ'da kardan kapanan yollar açılıyor

Elazığ'da, dün sabah saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan 250 köy yolunun açılması için ekiplerin çalışmaları aralıksız sürüyor

Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, "Geçen haftaki çalışmalarımızda yoğun bir şekilde hastaları kurtarmaya yönelmiştik. Öncelikle 112 Acil’in ihbarlarına göre çalışmalarımızı yönlendiriyor ve o yollara öncelik veriyoruz" dedi. Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, Elazığ’da geçen hafta daha yoğun bir kar yağışı olduğunu, yeraltı ve yerüstü su kaynakları bakımından kar yağışına sevindiklerini belirterek, "Bu hafta da sabahtan gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden kar yağışı çok yoğun olmamakla birlikte yollarımızın bir takım yerlerde kapanmasına neden oldu.

Meteoroloji’den aldığımız bilgilerden dolayı biz hazırlıklıydık. Çalışmalarımızı tamamlayıp ekiplerimizi yerleştirmiştik. Hatta atölyemiz cumartesi- pazar mesai yapmamasına rağmen mevcut ve olabilecek arızaları hemen giderebilmek amacıyla arazide sıkıntı çekmemiz için çalışmalarına devam ediyor"dedi. Genel sekreter Bilginoğlu, dün etkili olan kar yağışı nedeniyle 250 köy yolunun kapandığını belirterek, şunları söyledi: "Hazarbaba- Yukarıçanakçı- Aşağıçanakçı grup yolunun başında çalışmalarımız sürüyor. Şu anda kar yağışı kesildi ama yoğun bir sis var.

Bu yoğun sis gerçekten görüş mesafesini çok daraltıyor. 40- 50 metreye kadar düştüğü yerler var. Çok tehlikeli şartlarda arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyorlar. Kapanan 250 köy yolunun açılması için ekipler büyük fayret sarf ediyor. Geçen haftaki çalışmalarımızda yoğun bir şekilde hastaları kurtarmaya yönelmiştik. Öncelikle 112 Acil’in ihbarlarına göre çalışmalarımızı yönlendiriyor ve o yollara öncelik veriyoruz. Daha sonra da köy muhtarlıklarımızın taleplerini değerlendiriyoruz. Çalışmalarımız daha çok taşımalı eğitim yapan yollarımıza öncelik vermekle birlikte grup köy yollarımıza hizmet ediyoruz."

Gülbin YILDIZ/ELAZIĞ, (DHA)