Spor Elveda Brezilya...

Elveda Brezilya...

Paylaş
Elveda Brezilya...

2014 Dünya Kupası Elemeleri D Grubu'nda son maçına ikinci sıradaki yerini korumak ve play-off bileti almak için çıkan A Milli Takımımız, Hollanda'ya 2-0 mağlup oldu ve Romanya ile Macaristan'ın kazanmasının ardından Brezilya hayalini gerçekleştiremedi

2014 Dünya Kupası Elemeleri D Grubu'nda yer alan A Milli Takımımız, ikinci olup play-off'a gidelmek adına son maçında Hollanda ile karşılaştı. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Hollanda'ya 2-0 mağlup olan A Milli Takımımız grubu dördüncü tamamladı ve Türkiye'yi derinden üzdü.

Hollanda'ya galibiyeti getiren golleri 8. dakikada Arjen Robben ve 47. dakikada Galatasaraylı Wesley Sneijder kaydetti.

Maça galibiyet için çıkan A Milli Takımımız, erken yediği golün ardından ilk yarıda birçok pozisyon üretmesine rağmen beraberliği yakalayamadı. İkinci yarının hemen başında Sneijder'i durduramayan Ay-Yıldızlılarımız, iki farklı geriye düşmesinin ardından oyuna konsantre olmakta zorlandı. Geliştirdiğimiz ataklarda Hollanda savunmasını açamayan A Milli Takımımız, Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası'na gitme şansını kaybetti.

Bu sonucun ardından A Milli Takımımız, D Grubu'nu 16 puanla 4. sırada tamamladı. Lider Hollanda ise 28 puanla Dünya Kupası biletini aldı.

FATİH TERİM SÜRPRİZ YAPTI
A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Fatih Terim, son Estonya maçına göre kadroda iki değişiklik yaptı. Estonya karşısında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Caner Erkin'in yerine savunmanın solunda Hasan Ali Kaldırım görev aldı. Son karşılaşmada Burak Yılmaz'a yaptığı asistle ikinci golün hazırlayıcısı olan Gökhan Töre, Hollanda karşısında yedek soyunurken bu oyuncunun yerine Olcan Adın ilk 11'de görev yaptı.

HOLLANDA'DA 5 DEĞİŞİKLİK

Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Louis Van Gaal, Macaristan'ı 8-1 yendikleri karşılaşmaya göre Türkiye karşısında 5 değişiklik yaptı. Macaristan karşısında kalede görev yapan Michel Vorm, yedek soyunurken bu oyuncunun yerine Jasper Cillessen kalede görev yaptı. Macaristan karşısında ilk 11'de oynattığı Jeffrey Bruma, Kevin Strootman ve Rafael van der Vaart'ı yedeğe çeken tecrübeli teknik adam, bu futbolcuların yerine Bruno Martins Indi, Jordy Clasie, Leroy Fer ve Wesley Sneijder'i sahaya sürdü.

SNEIJDER 11'DE, KUYT YEDEK
Son karşılaşmada gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Nigel De Jong, Türkiye karşısında takımını yalnız bıraktı. Galatasaray'ın Hollandalı futbolcusu Wesley Sneijder, Türkiye karşısında ilk 11'de sahaya çıktı.

Hollanda'nın bir başka milli oyuncusu Fenerbahçeli Dirk Kuyt ise yedekler arasında yer aldı. İki takımın ısınmak için sahaya çıktığı sırada Wesley Sneijder ile Dirk Kuyt, Türkiye'deki takım arkadaşlarıyla hasret giderdi.

TARİHİ MAÇIN İLK DAKİKALARINDA...
Karşılaşmaya taraftarının da büyük desteğini alarak, rakibine önde basarak başlayan Türkiye, hiç beklemediği bir anda topu ağlarında gördü. Robben'in 8. dakikada kullandığı serbest vuruşta yaptığı ortada top doğrudan ağlara gidince Türkiye, play-off'a kalabilmek için mutlak galibiyete ihtiyaç duyduğu maçın başında yenik duruma düştü.

ŞOKU ATLATTIK! KAÇMAMALIYDI!

Yediği golün şokunu çabuk atlatan Milli Takım, 20. dakikadan sonra Hollanda kalesinde büyük baskı kurdu. Özellikle Arda, Umut ve Burak ile gol pozisyonlarına giren Türkiye, aradığı golü bulamayınca ilk yarıyı 1-0 geride kapattı.

GOLÜ BULDULAR, DURDULAR!

Topu ayağında tutup rakip takım baskısını kırmak isteyen namağlup grup lideri Hollanda ise 8. dakikada bulduğu sürpriz golle öne geçti. Attığı golden sonra oyunu kendi yarı sahasında kabul eden konuk ekip, uzaktan şutlarla ikinci golü aradı. Türkiye yarı sahasında çoğalmakta zorlanan Hollanda, 8. dakikada attığı golü koruyarak soyunma odasına 1-0 önde gitti.

KUYT'IN PASI SNEIJDER'İN GOLÜ

Karşılaşmanın ikinci yarısına değişiklikler başlayan Hollanda'da teknik direktör Louis van Gaal, Martins Indi'nin yerine Bruma'yı, Van Persie'nin yerine ise Fenerbahçeli Dirk Kuyt'ı sahaya sürdü. İkinci yarıya değişiklikle başlayan Hollanda, 47. dakikada skoru 2-0 yapan golü buldu. Kuyt'ın pasında Galatasaraylı Sneijder, Volkan Demirel ile karşı karşıya kaldı. Sneijder köşeye yaptığı vuruşta topu ağlara gönderdi ve skor 2-0 oldu.

TERİM'DEN DEĞİŞİKLİKLER
İkinci golden sonra büyük bir şok yaşan A Milli Takım'da teknik direktör Fatih Terim değişiklikler yaparak oyuna müdahale etti. Karşılaşmanın 55. dakikasında Burak Yılmaz ve Olcan Adın kenara gelirken, Olcay Şahan ile Gökhan Töre oyuna dahil oldu. 74. dakikada ise Selçuk İnan'ın yerine Cenk Tosun forma şansı buldu.

HOLLANDA DUVARINI AŞAMADIK
A Milli Takımımız karşısında iki gol bulmasının ardından iyice rahatlayn Hollanda, orta saha ve savunmada çok adamla kalarak pozisyon vermemeye çalıştı. Hızlı hücuma çıkan Hollanda karşısında zaman zaman ciddi sıkıntılar yaşayn A Milli Takımımız, 'Portakallar'ın savunmasını açmakta ise başarılı olamadı. Özellikle Gökhan Töre oyuna girmesinin ardından Hollanda defansını zorlamasına rağmen rakip ceza sahası içinde etkili olamadık.

Haberin Devamı