Gündem Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) hakkında son gelişmeler neler? İşte son durum...

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) hakkında son gelişmeler neler? İşte son durum...

Paylaş
Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) hakkında son gelişmeler neler? İşte son durum...

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların sayısı 700 binleri buldu. EYT'liler günbegün gelişmeleri takip ederek bir bilgi almak istiyor. İşte son durumda...

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) CHP ve MHP'nin Meclis'e verdiği kanun tekliflerinin bir an önce geçmesini bekliyor. Bu nedenle de konu hakkında deyim yerindeyse anlık bilgi almak istiyor. Sayıları yaklaşık 700 bin olan EYT'li vatandaşlar, hükümetin ve muhalifet partili milletvekilllerinin açıklamarını da takip etmek istiyor. İşte son açıklamalar...

Haberin Devamı

CHP'Lİ ÖMER FETHİ GÜRER'DEN ETY AÇIKLAMASI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer bugün emeklilikte yaşa takılanların sorunlarına da değinerek bu kişilerin, prim gün sayısı ve belirlenen çalışma yılını tamamlayarak emekli olan ancak yaş nedeniyle emekli maaşı alamayan kişiler olduğunu bildirdi.

Bu konuda ciddi mağduriyetler yaşandığına işaret eden Ömer Fethi Gürer, "Bu kesim, sorunlarının çözümü için tüm siyasi partilere başvuruyor, ’biz haksızlığa uğradık’ diyor." ifadesini kullandı.

CHP’li Gürer, ülkede binlerce kişiyi ilgilendiren bu soruna mutlaka çözüm bulunması gerektiğini vurgulayarak, "Bu kişilere verilecek ücretler gündeme getiriliyor. İstenirse buna çözüm bulunabilir; tüm siyasi partiler birlikte oturur ve bu sorunu çözebilir. İktidar, toplumdan gelen bu sese kulak vermelidir. Vatandaş, emekli olmuş ancak maaş alamıyor. Bu kişiler arasında hasta olanlar, sorunlu olanlar olabilir. Bunların mağduriyeti giderilmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

"BİR ÇALIŞMAMIZ YOK"

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş dün emeklilikte yaşa takılanlar konusunda bir açıklama yaptı. Muş, "Konuyla alakalı AK Parti Grubu olarak bir çalışmamız yok." cümlesini kurdu.

MHP KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLİ SEFER AYCAN'DAN EYT AÇIKLAMASI

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan ise EYT konusunda yaptığı açıklamada "Bu konuyla ilgili bizim de kanun teklifimiz var. Bu konuyla ilgili hükümetin de çalışması var. Ortak karar haline gelirse biz destekliyoruz. Emeklilikte yaşa takılanların bu sorundan kurtulması, bizim seçim vaatlerimiz arasında bulunuyor." dedi.