Gündem Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) son durum nedir? Meclis'e gelecek mi?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) son durum nedir? Meclis'e gelecek mi?

Paylaş
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) son durum nedir? Meclis'e gelecek mi?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) önergesi Meclis'ten geçmedi fakat son gelişmeler ve açıklamalar hala merak ediliyor. EYT'liler son olarak Bursa'da seslerini duyurdu. Binlerce vatandaş buluştu ve konu hakkında bir adım atılmasını talep etti.

EYT önergesi Meclis'ten geçmeyince son günlerde gümdem dışında kaldı. Fakat emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar buluşmalar düzenleyerek seslerini duyurmaya çalışıyor. EYT'liler son olarak Bursa'da buluştu ve izdiham oluştu.

Haberin Devamı

Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde düzenlenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak ile yönetim kurulu üyeleri ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun’un da katıldığı toplantıya yağmurlu havaya rağmen ilgi büyük oldu. Toplantı salonunun hınca hınç dolması nedeniyle yaklaşık 4 bin kişi salona giremeyerek dışarıda kaldı.

Toplantıda konuşan Gönül Boran Özüpak, EYT sorununun çözülmesi gerektiğini ve bu konuda siyasilerin halkın bu isteğini görmesi gerektiğini söyledi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun da EYT ve çalışma hayatında halkın beklentileri ve çalışma hayatında yaşanan sorunlara değindi, çözüm önerileri sundu.

18 KASIM: BBP GENEL BAŞKANI MUSTAFA DESTİCİ'DEN EYT AÇIKLAMASI

Haberin Devamı

’EMEKLİ OLMAK İÇİN BEN DE 3 YIL BEKLEDİM’

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusuyla ilgili olarak, emekli olabilmek için kendisinin de 3 yıl beklediğini ifade eden Destici şunları kaydetti:

"Emeklilikte yaşa takılanlar sorunu var. Biz bunu niye savunuyoruz? Çünkü bunlar bir hak kaybı yaşıyorlar. Bunlar erken emeklilik istemiyorlar. Bunlar 1999’dan önce işe girenler. Bunlara işe girerken devlet demiş ki, erkekler 25 yıl, kadınlar 20 yıl çalışıp, şu kadar iş günü primini tamamlarsan emekli olacaksın. Ama aynı devlet, belli bir süre sonra bir kanun çıkarmış 2008’de demiş ki ’hayır, ben sizinle olan sözleşmeyi tek taraflı iptal ediyorum ve siz emekliliği hak etseniz bile emekli olmak için yaşı bekleyeceksiniz’. Ben de 3 sene bekledim emekli olmak için. Burada maaş alamıyorsunuz, sağlık sigortasından yararlanamıyorsunuz, bir işe girmeye kalksanız yaşınız 45-50 olmuş sizi kim işe alacak? Dolayısıyla bu mağduriyetin ortadan kaldırılması lazım. Hükümetin, iktidarın burada inat etmemesi lazım. Hükümetin bütçesi var, bunu bulur. Nasıl, isteyince oluyor. İsteyince bulunur. Emeklilerimiz daha önce 2 bayram ikramiye alıyorlar mıydı? Almıyorlardı. Şimdi alıyorlar. Allah razı olsun devletimiz, hükümetimiz bunu verdi. Emekliler adına da çok güzel oldu. O kaynağı nasıl bulduysak bunların kaynağını da buluruz. Çünkü buradaki vatandaşlarımızın mağduriyeti var, hak kaybı var. Bu mağduriyetinin ve hak kaybının ortadan kaldırılması lazım."

Haberin Devamı