Gündem En acı bayram ziyareti

En acı bayram ziyareti

Paylaş
En acı bayram ziyareti

Kurban Bayramı arifesinde Edirnekapı Şehitliği yine doldu taştı. Şehit yakınları, şehitlerin mezarı başında dua okudu, gözyaşı döktü. Evlatlarının mezar taşlarını temizleyen aileler, mezar toprağına çiçekler dikti, su verdi

Askerlerin de ailelere yardım ettiği bayram arifesinde şehit yakınları yanı sıra, birçok vatandaş da şehitliği ziyaret ederek mezarlara çiçekler dikti.

Haberin Devamı

2007 yılında Şırnak’ta şehit düşen Piyade Üsteğmen Gökhan Yavuz’un teyzesi Fikret Yavuz, "Annesi babası köyde olduğundan dolayı teyzesi olarak ben geldim. Çok üzgünüm, yapılacak bir şey yok. Yaralı askerleri kurtarmak için şehit düştü. 6 yıl oldu ama 6 saat olmuş gibi içimiz yanıyor. Tek dileğim o ki, bundan sonra kimsenin canı yanmasın. Gerçek barış istiyorum. Türkiye bölünmesin. Bu Türkiye herkese yeter" dedi.

'ONLAR HEPİMİZİN ÇOCUKLARI'

Van’da 2006 yılında 22 yaşında şehit olan Ercan Çukurçayır’ın ağabeyi Erhan Çukurçayır ise hükümetin yaşanan olayları durdurmak için elinden geleni yaptığını belirterek, "Temennimiz bu tür olayların sona ermesi, inşallah her şey daha iyiye gider" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yakını olmayan ama yaşamını yitirmiş askerlerin herkesin çocuğu olduğunu ifade eden vatandaşlar "Bizim hiç kimsemiz yok burada, ziyaret amaçlı geldik. Onlar hepimizin çocukları, benim de onlar gibi çocuklarım var. Allah bir daha yaşatmasın" dedi.

Arzu KAYA-Ünsal ÇAKIN/İSTANBUL, (DHA)