Siyaset Erdoğan: Askerimizi çekmeyeceğiz
Paylaş
Erdoğan: Askerimizi çekmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda Türkmenistan'a hareket öncesi açıklamalarda bulundu: Başika'nın kurulmasından bu yana 1,5 yıl geçti. İnsana sormazlar mı 1,5 yıldır neredeydiniz? Şu anda askerimizi geri çekmek gibi bir şey söz konusu olamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Türkmenistan aktif tarafsızlık politikasıyla çok önemli gelişmeler kaydeden bir kardeşimiz. Türkiye bugüne kadar olduğunu gibi bugün de, Türkmen kardeşlerinin yanında olacaktır. Başta devlet başkanları olmak üzere, karşılıklı siyasetimiz kardeşliğimizin en önemli göstergesidir.

Görüşmede enerji ve ulaştırma başta olmak üzere ekonomi, eğitim ve kültür gibi alanlarla konuşacağız. Orada bulunan diğer devlet başkanlarıyla da görüşeceğiz. Gündemdeki konuları da konuşacağız.

Bu ziyaretimin hem Türkmenistan'la birliğimiz, hem de tarihi,din anlamında ilişkilerimizin olduğu Orta Asya Bölgesi'ne hayırlı olmasını diliyorum.

'TORUNUMUZUN ADI SADIK, İKİNCİ İSİM KONUSUNDA İSTİŞARELER DEVAM EDİYOR'

Bu beşinci torunumuz, erkek. Gerek annenin, gerekse torunumuzun sağlık durumları gayet iyi. Adeta dün gece bizi beklediler. Bizler Bosna Hersek heyetini uğurladıktan sonra doğumda bulunduk. İlk isim, dürünümün ismi oldu, Sadık. İkinci isim için ise istişareler devam ediyor.

FIRAT'IN BATISI KONUSU

Değerli arkadaşlar, bölgenin hassasiyetleri çerçevesinde atılmış bir adım. Bölge bizim için hassasiyet gösteriyor. Fırat'ın batısı olarak da Türkmen kardeşlerimizin yaşadığı bölgeler. Onlar bizim için ayrı bir hassasiyet gösteriyor.

TÜRKMENİSTAN İLE DOĞALGAZ KONUSU

Türkmenistan bu konuda her zaman gündemimizde oldu, bu defa da yine gündemimizde olacak. Bunlar tekrar gündemimizde yer alabilecek konulardır.

'İNSANA SORMAZLAR MI 1,5 YILDIR NEREDEYDİNİZ?'

Irak üzerinde birçok ülkenin yaptığı operasyonlar, attığı adımlar var. Biz bunların hiçbirine benzemiyoruz. Başta DAİŞ olmak üzere birçok terör örgütünün cirit attığı yer Irak. Bizim için bir tehdit algısı yaratıyor. Biz davete icabetle geldik. Biz merkezi yönetimin davetini mi bekleyeceğiz? Irak merkezi yönetimi oradan ülkemize yapılacak bir terör saldırısına gerekli tedbiri alamıyorsa bu tedbiri kendimiz alırız. bunu ilk defa söylemiyoruz. Bizi buna sevk etmeyin diye defalarca söylemişizdir. DAİŞ'in işgaline karşı merkezi yönetim henüz bir şey yapamamıştır. Bize gelen talep üzerine eğitim için askerimizi gönderdik. Başika'nın kurulmasından bu yana 1,5 yıl geçti. İnsana sormazlar mı 1,5 yıldır neredeydiniz?

'ASKERİMİZİ GERİ ÇEKMEK GİBİ BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL'


Şu anda askerimizi geri çekmek gibi bir şey söz konusu olamaz. Muharip asker bulundurma noktasında değil. Eğitim veren askerimizin, subayımızın korunmasına dönüktür. Açıklanan rakamların hepsi uçuktur. Bu rakamların, orada bulundurduğumuz asker sayısıyla hiç mi hiç alakası yoktur. Şu anda da bu açıklamayı hükümetimizin yapmış olması lazım. Irak Merkezi Yönetimi'yle arkadaşlarımız bu mutabaktla dönmüş oldular.

Haberin Devamı