Siyaset Erdoğan: CHP, kedi gibi pısıyordu
Paylaş
Erdoğan: CHP, kedi gibi pısıyordu

AK Parti 11. Geleneksel Gençlik Şöleni'nde konuşan Erdoğan, "Bütün tarihi boyunca yasamaya, yargıya, yürütmeye müdahale edilirken susan, çıtını çıkarmayan, adeta kedi gibi pısan CHP, Genelkurmay'ın bu açıklaması karşısında kağıttan bir kaplana dönüştü" dedi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bütün tarihi boyunca yasamaya, yargıya, yürütmeye müdahale edilirken susan, çıtını çıkarmayan, adeta kedi gibi pısan CHP, Genelkurmay’ın bu açıklaması karşısında kağıttan bir kaplana dönüştü" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda düzenlenen AK Parti 11. Geleneksel Gençlik Şöleni’nde; demokraside, anayasal sistemde her kurumun görevi, vazifesi, görev alanı ve sınırlarının yasa ve anayasayla belirlendiğini belirtti.

Siyasetçinin siyaset, Başbakan ve Bakanlar Kurulu’nun icra, Meclis’in yasa yaptığını, yargının millet adına adaleti tesis ettiğini, polisin iç güvenliği, askerin dış güvenliği sağladığını anlatan Erdoğan, "Yargı siyaset yaparsa düzen bozulur, siyaset yargıya karışırsa adalet bozulur" dedi.

Milli iradenin anlam kazanması, güç kazanması, her erkin, her kurumun kendi görevini yapması için mücadele verdiğinin altını çizen Erdoğan, "İşbirliği olacak, koordinasyon olacak, ama kimse birbirinin görev alanına, yetki alanına karışmayacak. Herkes kendi işini yapacak. İşte biz, milli iradeyi ayaklar altına alan, milli iradeyi zayıflatan bu arızaların üzerine kararlılıkla gittik" diye konuştu.

Haberin Devamı

-"Tahrik edemediler, tahkir ediyorlar. Umutlarını kestiler aşağılamaya başladılar"-

Demokrasiyi güçlendirmek, demokratik işleyişi hızlandırmak, demokrasiyi, özgürlükleri daha ileri standartlara ulaştırmak için kararlı mücadele verdiklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Genelkurmay Başkanlığımız, önceki hafta bir basın açıklaması yaptı. Kendileriyle ilgili bazı iddialara, hakaretlere cevap verdi. Her kurum, kendisiyle ilgili iddialara, ithamlara, hakaretlere, asılsız söylentilere cevap verme hakkına sahiptir. Kendi alanıyla ilgili, kendisiyle ilgili olduğu sürece her kurum kendisini, imajını, çalışanlarını elbette savunacaktır. Bunda yadırganacak hiçbir şey yok. Bir kendini bilmez çıkacak, bu ülkenin şerefli askerlerine ağza alınmayacak hakaretler edecek ve o kurum da susacak. Kusura bakmasınlar, ama çok enteresan bir şey oldu. Bütün tarihi boyunca yasamaya, yargıya, yürütmeye müdahale edilirken susan, çıtını çıkarmayan, adeta kedi gibi pısan CHP, Genelkurmay’ın bu açıklaması karşısında kağıttan bir kaplana dönüştü.

Siz kaplandınız da 28 Şubat’ta neredeydiniz, siz kaplandınız da 27 Nisan bildirisinin yayımlandığı gün neredeydiniz? Bugüne kadar Genelkurmay açıklamalarına sesiniz çıkmıyordu. Bugün size ne oldu? Bu ne biliyor musunuz? Tahrik edemediler, tahkir ediyorlar. Umutlarını kestiler aşağılamaya başladılar. Demokrasiyi hazmedemediler, yadırgadılar. İşi çirkinliğe, çirkefliğe vurdular. Bunlar tarihleri boyunca milletin yanında değil, milletin karşısında durdular. İşte bugün de milletin yanında değil, millete hakaret edenlerin, şerefli Türk askerine hakaret edenlerin yanında duruyorlar. Sanmayın ki değiştiler. Bunlar aynı yerdeler. Dün milletin karşısındaydılar, milli iradenin karşısındaydılar, bugün de aynı yerde milletin karşısında milleti aşağılayanların yanındalar."

Haberin Devamı

-"AK Parti’nin mirasına sahip çıkacaksınız"-

Erdoğan, gençleri büyük sorumluluğun beklediğini ifade ederek, gençlere, "Bizim 9,5 yıl boyunca yürüttüğümüz kararlı mücadeleye siz sahip çıkacaksınız. Merhum Adnan Menderes’in, merhum Turgut Özal’ın mirasına biz nasıl sahip çıktıysak, o mirası nasıl daha ileriye taşıyıp daha da güçlendirdiysek. Sizler de AK Parti’nin mirasına güçlü şekilde sahip çıkacaksınız" diye seslendi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin çetelerle 9,5 yıldır kararlı bir şekilde mücadele ettiğini, AK Parti’nin demokrasi adına kararlı, cesur bir mücadele yürüttüğünü vurgulayan Erdoğan, bayrağı devraldıklarında bu mücadeleyi gençlerin yürüteceğini söyledi.

Erdoğan, "Biz bu ülkede taşların yerine oturmasını sağladık, siz o taşları daha sağlam hale getirecek, Türkiye’nin yolunu, ufkunu aydınlatacaksınız. Biz demokrasiye müdahale edilmesine asla izin vermedik, siz gençler de aynı şekilde asla ve asla izin vermeyeceksiniz" dedi.

Gençlerin reformlara sahip çıkmasını, kendilerine emanet edilen Türkiye’yi daha yüksek seviyeye çıkarmasını isteyen Erdoğan, "Demokrasiye, milli iradeye yönelik her saldırı karşısında dimdik durup demokrasiyi ve milli iradeyi korumanızı, kollamanızı rica ediyorum" diye konuştu.

Erdoğan, gençlere inandıklarını ve güvendiklerini belirterek, bu nedenle AK Parti tüzüğünde 3 dönem sınırlaması getirdiklerini söyledi. "Gençlere yol açıyoruz, gençlere fırsat sunuyoruz" diyen Erdoğan, seçilme yaşını 30’dan 25’e indirdiklerini anlattı.

Haberin Devamı

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ben inanıyorum ki bu stattan nice başarılı milletvekilleri çıkacaktır. Ben inanıyorum ki 81 vilayetimizden nice başarılı bakanlar, başbakanlar, cumhurbaşkanları, belki de başkanlar çıkacaktır. İnanıyorum ki Türkiye’nin her ilinden, her köyünden nice liderler sanatçılar, yazarlar, bilim adamları çıkacaktır. Bu bayrağı sizler teslim alacak, inşallah çok daha yüksek burçlara sizler dikeceksiniz."

Adem Kadam - AA