Gündem Erdoğan'dan çevik kuvvet polislerine: Merhamet etmeyin

Erdoğan'dan çevik kuvvet polislerine: Merhamet etmeyin

Paylaş
Erdoğan'dan çevik kuvvet polislerine: Merhamet etmeyin

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çevik kuvvet polislerine: Size verilen hakları terörle mücadelede kullanmaktan çekinmeyin. Zalime merhamet ederseniz, mazluma ihanet etmiş olursunuz. Gereği neyse onu yapın. Hele hele teröristse...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Beşiktaş'ta düzenlenen terör saldırısında şehitler veren Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Çevik Kuvvet polisleriyle tokalaşan ve başsağlığı dileyip taziyelerini ileten Erdoğan burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"EMPERYAL ÜLKELERİN ÜLKEMİZİ PARÇALAMAK İÇİN ATTIKLARI ADIMLAR"


Son zamanlardaki bütün bu terör eylemleri tabii ki; Batıcı güçlerin, emperyal güçlerin, güçlenmekte olan ülkemizi parçalamaya yönelik attıkları adımlardır. Türkiye'nin ve Türk'ün güçlenmesine bunların asla tahammülü yok. Bundan çok rahatsızlar. İstedikleri kadar buna tahammül etsinler veya etmesinler... Bizim buna imanımız var, kararlılığımız var; bu ülke, tarihte olduğu gibi o güçlü yerine yeniden yerleşecektir, oturacaktır. Bunu beraber yapacağız.

"GİRİLMEYEN O MAĞARALARA ŞİMDİ GİRİLİYOR"


35 yıldır bu ülkede terör var. Dikkat edin şimdi bu mücadelenin şekli, çeşidi değişti. Sadece 780 bin metrekarelik vatan topraklarında devam etmiyor. Her yerde o girilmeyen mağaralara şimdi giriliyor. Kandil hakeza öyle. Terörün adeta güneyde Irak ve Suriye'deki bize olan dayatmalarına karşı artık Özel Kuvvetlerimiz, Özgür Suriye Ordusu ile birlikte operasyonlarını sürdürüyor.


"ZALİME ASLA MERHAMET ETEYİN"


İnşallah, bu tecrübeler bundan sonraki süreçte bize çok daha farklı bir güç katar. Açık ve net söylüyorum; devlet olarak, hükümetimiz olarak arkanızda biz varız. Size verilmiş hakları kesinlikle terörle mücadelede kullanmakta çekinmeyin. Bu hakkınızı kullanın. Eğer zalime merhamet ederseniz, mazluma ihanet etmiş olursunuz. Asla zalime merhamet etmeyin, gereği neyse onu yapın. Hele hele teröristse... Biliyorsunuz ki, bu teröristtir... Size bu devletin yasalarda verdiği yetkiler var. Valimiz, emniyet müdürlerimiz hepsiyle konuştuk. Bunu, 'bütün teşkilatımıza anlatacaksınız, öğreteceksiniz. Hiç çekinmeyecekler, gereği neyse, gereğini yapacaklar.