Siyaset Erdoğan: Gül'ün görev süresi 7 yıl
Paylaş
Erdoğan: Gül'ün görev süresi 7 yıl

Erdoğan: Gül'ün görev süresi 7 yıl

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Hükümet olarak görüşümüz Cumhurbaşkanı'nın görev süresinin 7 yıl olduğu yönünde. Bir yasal düzenleme konusunda parlamento gereğini yapacaktır" diyerek, tartışmalarla ilgili ilk kez açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdulcelil ile görüşmesi sona erdi. Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde saat 12.15’de bir araya gelen Erdoğan ile Abdulcelil’in görüşmesi saat 13.15’te sona erdi. Görüşmenin ardından Erdoğan ile Abdulcelil ortak basın toplantısı düzenledi.

CUMHURBAŞKANININ GÖREV SÜRESİ

Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görev süresine ilişkin, "Bizim bu konudaki düşüncemiz, Cumhurbaşkanımızın bu süresinin 7 yıl olması istikametindedir" dedi.

Bir gazetecinin "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görev süresiye ilgili tartışmalar var. Sizin düşünceniz nedir?" şeklinde yönelttiği soruya Erdoğan, bu konuyla ilgili olarak dün hükümet sözcüsü Bülent Arınç’ın gerekli açıklamayı yaptığını hatırlatarak, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Bizim bu konudaki düşüncemiz, Cumhurbaşkanımızın bu süresinin 7 yıl olması istikametindedir. Bunu dün de zaten Bülent Bey söylediler. Parlamentoda olması gereken bir süreç varsa ki, bu konuda gelişen düşünceler var, yani böyle bir yetkinin parlamentoda olduğuna yönelik, bu konuyla ilgili de hemen Anayasa Komisyonunda yeni yılla birlikte gündeme gelecektir. Bunu da bu şekilde dün zaten hükümet sözcümüz ifade etti. Ben de ifade etmiş olayım."

"SAĞLIKLI OLDUĞUM İÇİN KARŞINIZDAYIM"

Başbakan Erdoğan, sağlık durumuyla ilgili bir soruya da, “Sağlıklı olduğum için karşınızdayım. Herhangi bir sıkıntı yok, her geçen gün daha iyiye gidiyor. Ameliyatımda emeği geçen herkese şükran duygularımı sunuyorum” dedi.

"PARTİDE AYRILIK GAYRILIK YOK"

Başbakan Erdoğan, Sporda Şiddet Yasası ile ilgili olarak, bazı arkadaşlarının farklı açıklamalarda bulunmuş olabileceğini belirterek, ''Ama nihai açıklama, çıkan son karardır. Dolayısıyla partimizin içerisinde, herhangi bir ayrılık-gayrılık böyle bir şey söz konusu olamaz'' dedi.

FRANSA'YA SERT TEPKİ

Erdoğan, toplantı sonrası yaptığı açıklamada da Fransa'ya sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, "Umuyorum ki, Fransa Ulusal Meclisi, tarihi çarpıtma, tarihi yalanları inkar edenleri cezalandırma yanlışından bir an önce döner. Türkiye olarak, bu kasıtlı, art niyetli, popülist, haksız ve hukuksuz girişimlere karşı, her türlü diplomatik yöntemle karşı duracağımızı burada bir kez daha vurgulamak isterim" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, "Sözde Ermeni Soykırımını inkar edenlerin cezalandırılmasını öngören, 22 Aralık’ta da Fransa Ulusal Meclisi Genel Kurulunda
görüşülecek olan teklifin, Türkiye-Fransa ilişkilerinde tamiri zor hasarlar açacağını sayın Sarkozy’e çok açık ve net şekilde ifade ettim. Böyle bir girişim
hiç kimseye yarar sağlamaz" dedi.

Erdoğan, Batılı kaynakların 8 Mayıs 1945’de öldürülen 100 fransız askerini öne çıkarırken sayısı 45 bin olduğu söylenen Cezayirli şehitlerden bugün hiç kimsenin bahsetmediğini ifade ederek, "Aynı şekilde 1994’de Ruanda’da 800 bin insanın katledilmesinden Fransa’nın rolü hiç tartışılmıyor. Hiçbir tarihçi, hiçbir siyasetçi bizim tarihimzde soykırım göremez. Soykırım görmek isteyenler dönsünler ve kendi kirli kanlı tarihlerine baksınlar" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan, Fransa’da gündeme getirilen 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddinin suç sayılmasını öngören yasa tasarısı ile ilgili olarak, "Kendi tarihleriyle yüzleşemeyenlerin asılsız iddialar üzerinden Türkiye tarihine saldırmaları çok ciddi bir samimiyetsizlik göstergesidir. Tarih parlamentolarda yapılan oylamalarda yazılmaz" dedi.