Siyaset Erdoğan ilk kez 'Uçaksavar olabilir' dedi
Paylaş
Erdoğan ilk kez 'Uçaksavar olabilir' dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda dün yaptığı konuşmada, Türk jetiyle ilgili açıklamalarda bulundu

Dün ilk kez uçağın uçaksavarla düşürülme olasılığından söz eden Erdoğan, özetle şunları söyledi:

FÜZE Mİ UÇAKSAVAR MI?

Silahsız askeri bir uçağımız düşürüldü. Tabii biz uçağın parçalarına ve pilotlara ulaşıncaya kadar hep ‘düştü’ dedik, düşürüldüğünü o ana kadar söylemedik. Uçağın düşürülmesine ilişkin bilgiler son derece net, son derece şeffaf, tereddüte mahal bırakmayacak şekilde ortaya konuldu. Uçağımıza yapılan saldırı öncesinde hiçbir uyarı yapılmamıştır. Şimdi bu parçalar çıkarıldıktan sonra bu bir füze vuruşu mudur yoksa bir uçaksavar mıdır bunlar da daha net yapılacak incelemelerden sonra ortaya çıkacaktır.

RUSYA’DAN İHLAL

Suriye’ye ait helikopterler son dönemlerde 5 kez Türkiye hava sahasını işgal etti. Bunlara uyarı yaparak hava sahasının terkedilmesi sağlandı. Aynı şekilde Rusya’ya ait 15 uçaklı bir filo da Karadeniz’de Türk hava sahasını ihlal etti. Uyarılar yapılmıştır. Bizim uçaklarımız Balıkesir’den, Merzifon’dan kalkmak suretiyle onların hava sahamızı terk etmelerini sağlamıştır. Daha sonra da özür dilemişlerdir. Bütün bunlar bu şekilde yapılıyor. Hemen, hava sahan işgal edildi, anında vur. Bu tabii, olağan, alışılmış bir durum değil. Hem Türkiye içinde kampanya yürütenlere hem uluslararası kampanya yürütenlere açık açık söylüyorum; uçağımıza 13 milde, uluslararası hava sahasında, hiçbir uyarı yapılmadan, tamamen düşmanca, tamamen hasmane bir şekilde saldırı düzenlenmiştir.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU NEZAKETSİZ

22 Haziran’dan bu yana, bilgileri delillerle, radar kayıtlarıyla ortaya koyduk. Bütün bunlar yapılmışken, bakıyorsunuz bizden ayrıldıktan sonra sayın CHP lideri Kılıçdaroğlu hedef saptırmak suretiyle, ‘kamuoyuyla paylaşılan şeyleri bizimle konuştular’ diyor. İnsaf, zerre kadar sizde nezaket olsa kalkarsınız orada kamuoyuyla paylaşılmayan ne varsa o soruyu sorarsınız. Kılıçdaroğlu Esad’ın sözcüsü gibi.

MİLLİYET